Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τουρκική προπαγάνδα σε Έλληνες βουλευτές

Ήταν προκλητικός και ουδείς εκ των παρισταμένων Ελλήνων βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Κοραντής (μας είπαν, απορημένοι είναι η αλήθεια, πολλοί ότι τον είδαν εκεί...) του ΛΑΟΣ και οι Βαγγέλης Αντώναρος και Νίκος Δένδιας της ΝΔ, τον επέπληξε για τα πρωτοφανή τα οποία είπε (ιδιαίτερα για το Κυπριακό)! Ουδείς!

Ο λόγος για τον τούρκο υπουργό Επικρατείας και διαπραγματευτή της χώρας του με την ΕΕ Εκεμέν Μπαγίς, ο οποίος ήλθε στην Αθήνα, είδε επισήμους, μεταξύ των οποίων τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και μίλησε σε εκδήλωση (οργανωμένη ερασιτεχνικά, δώσανε το δικαίωμα ερωτήσεων σε όποιον ήθελε, εξαιρώντας στην ουσία τους δημοσιογράφους), που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Σπουδών Μαύρης Θάλασσας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Και τι δεν είπε ο Τούρκος υπουργός! Έφτασε μάλιστα και στο σημείο, να εκδηλώσει, εμμέσως πλην σαφώς, την προτίμησή του για την εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία της ΝΔ (αποκαλύπτοντας έτσι από πού πήρε γραμμή ο Ιλχάν), ενώ είπε ότι θα έβλεπε και τον Γιάννη Βαληνάκη (τι σύμπτωση!)! Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Προκλήσεις, προκλήσεις, προκλήσεις...

Ο τύπος αυτός, στις ερωτήσεις για την εισβολή και την κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου, ζήτησε και τα ρέστα, λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα με στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο» (σίγουρα δεν εννοούσε τους Βρετανούς...), ότι «ο τουρκικός στρατός είναι εκεί γιατί κινδύνευσαν πολίτες» (τα έβαλε και με τον Μακάριο) και αφού έχυσε το δηλητήριό του, είπε «ας τα αφήσουμε αυτά πίσω μας»!

Ακολούθησαν απίστευτες τοποθετήσεις για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπαγίς είπε ότι πρέπει να γίνει επιμερισμός του βάρους, για να μην επιβαρύνεται μόνο η Άγκυρα, ότι πέρσι μόνο στην Τουρκία συνελήφθησαν 60.000 λαθρομετανάστες (μας δουλεύει ο τύπος!), ότι αν η Ευρώπη είχε ενώσει (!) τις δυνάμεις της με την Τουρκία θα υπήρχε αποτροπή και τέλος, ζήτησε η ΕΕ να καλύψει το κόστος επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στην Τουρκία! Η επιτομή του θράσους!

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός επισήμανε την ανάγκη ενσωμάτωσης της χώρας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επισημαίνοντας με νόημα ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει τους λαθρομετανάστες στο έδαφός της, αν δεν ήταν κράτος-μέλος της ΕΕ» (αφού δέχθηκε σχετική ερώτηση από τον Αλέξανδρο Ζαβό, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ήταν παρών).

Εντύπωση προκάλεσε στους παριστάμενους και το φραστικό επεισόδια που είχε ο τούρκος υπουργός με κυρία, στέλεχος της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα... Και κανείς δεν τον έβαλε στη θέση του!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου