Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Απίστευτο αλλά αληθινό! Ο ΑΠΟΕΛ «κατηγορούμενος» στην ΟΥΕΦΑ για την ελληνική σημαία!

Στην αποκάλυψη ότι έχει δεχθεί νέα καταγγελία από την ΟΥΕΦΑ, που αφορά τις ελληνικές σημαίες, οι οποίες αναρτήθηκαν στον αγώνα με την Πόρτο για το Τσάμπιονς Λιγκ, προέβη σήμερα ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του!
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της ΟΥΕΦΑ κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση ελληνικών σημαίων από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη δυτική και στην ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.
Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεσή μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.
Επιθυμούμε, επίσης, να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαίων αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του σωματείου μας».
«Ταυτισμένοι με τη σημαία του Έθνους μας»
Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος του ΑΠΟΕΛ, Άντης Πολυδώρου, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο, τόνισε ότι η στάση της ΟΥΕΦΑ. είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων:
«Ναι είναι γεγονός ότι από χθες μας έχει κοινοποιηθεί νέα καταγγελία από την ΟΥΕΦΑ για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών στον αγώνα με την Πόρτο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σε αρκετά γήπεδα σημαίες κρατών. Για μας σαν ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα. Η στάση της ΟΥΕΦΑ είναι υπερβολική και εκτός νομικών πλαισίων. Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι. Όταν οι Τούρκοι έβγαζαν σημαίες του ψευδοκράτους στους αγώνες της Τραμπζονσπορ, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πέρσι είχαμε το παράδειγμα της Ανόρθωσης που οι φίλοι της έπαιρναν στο γήπεδο ελληνικές σημαίες, όμως φέτος έχουν πρόβλημα που οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ ανάρτησαν ελληνικές σημαίες.
Υπάρχει και στο σύνταγμα του κράτους μας ότι σαν Ελληνοκύπριοι μπορούμε να αναρτούμε τις Ελληνικές σημαίες ,όπου θέλουμε και η ελληνική σημαία είναι αναρτημένη σε όλα τα δημόσια κτίρια. Υπάρχει ευαισθησία για μας σαν ΑΠΟΕΛ αφου η ιστορία του σωματείου μας είναι ταυτισμένη με την σημαία του Έθνους μας. Την Πέμπτη αναμένεται η ΟΥΕΦΑ να πάρει την απόφαση της για την καταγγελία και εμείς αύριο θα δώσουμε γραπτώς την θέση μας. Αν η ΟΥΕΦΑ μάς καταγγείλει δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι το πράγμα και θα προχωρήσουμε σε έφεση. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτή την καταγγελία»!
«Έχουμε ξεπεράσει τα όρια»!
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Πανίκος Χατζηλιασής, ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Μπήκαμε στο μάτι της ΟΥΕΦΑ και γίναμε το μαύρο πρόβατό της. Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα μπήκαμε στο μάτι της ΟΥΕΦΑ, γιατί οι οργανωμένοι φίλαθλοί μας είχαν πει πως θα βάλουν μια ελληνική σημαία με την Κύπρο μας στη μέση της εξέδρας. Αυτό ενόχλησε την ΟΥΕΦΑ και μας ενημέρωσε πως πρόκειται για πολιτικό σύνθημα και πως θα τιμωρηθεί η έδρα μας. Πείσαμε τα παιδιά να μην αναρτηθεί αυτή η σημαία. Την ημέρα του αγώνα, ωστόσο, στις υπόλοιπες κερκίδες οι φίλαθλοί μας σήκωσαν πάνω από 15.000 ελληνικές σημαίες», τόνισε και πρόσθεσε:
«Τι έκανε η ΟΥΕΦΑ όταν παίξαμε στο γήπεδο της Τραμπζονσπόρ και σήκωναν 20.000 σημαίες του ψευδοκράτους; Αυτή η ιστορία πήγε στον κάλαθο των αχρήστων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν θα ανεχτεί κάποιες τέτοιες ανεξήγητες καταστάσεις. Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα. Ουδείς αμφισβητεί την ελληνικότητα της ομάδας μας. ΑΠΟΕΛ σημαίνει Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας. Η ελληνική μας ταυτότητα και η ιστορία της ομάδας μας είναι αδιαπραγμάτευτες. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές και η ΟΥΕΦΑ έχει ξεπεράσει τα όρια».


Απο sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου