Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Οικογενεια Νιωτη, Περηφανη για τα Τεκνα της!!!


«Τα 22 παιδιά του Ρεσάλτο δεν έφτιαξαν μολότοφ, δεν έκαψαν καμία περιουσία, δεν απείλησαν κανέναν, ούτε έδειραν τον πρύτανη» δηλώνει ο Γρηγόρης Νιώτης σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», περιμένοντας την απάντηση της δικαιοσύνης την οποία δηλώνει ότι εμπιστεύεται απολύτως...

«Η δυσκολία βρίσκεται στην πλευρά των παιδιών ενός πολιτικού. Είδατε τι έγινε στην περίπτωση των δικών μου. Από τα παιδιά που ενεπλάκησαν, μόνο τα δύο δικά μου προβλήθηκαν παντού, παρότι τα ΜΜΕ έδειξαν πολύ υπεύθυνη στάση και τα ευχαριστώ γι’ αυτό» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μαρία Νιώτη: «Έχω δύο υπέροχα παιδιά.«Είμαι μία πολύ περήφανη μητέρα»

Γρηγόρης Νιώτης: «Εμπιστεύομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη και απεριόριστα τα παιδιά μου»

«Έχω δηλώσει ότι εμπιστεύομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη και απεριόριστα τα παιδιά μου. Είμαι κοντά τους σ’ αυτή την προσωπική τους περιπέτεια. Και τα δύο παιδιά μου είναι ενήλικα, 30 και 28 ετών, επιστήμονες και ώριμοι πολίτες. Έχουν τραβήξει το δικό τους πολιτικό και ιδεολογικό δρόμο, με βάση τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αυτοτελείς προσωπικότητες. Στη δημοκρατία δεν υπάρχει οικογενειακή, συλλογική, πολιτική ή ποινική ευθύνη» τονίζει από την πλευρά του ο Γρηγόρης Νιώτης, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι τα παιδιά του και μαζί τους όλα τα παιδιά του «Ρεσάλτο» είναι αθώα και θα δικαιωθούν από τη δικαιοσύνη. «Τα 22 παιδιά του Ρεσάλτο δεν έφτιαξαν μολότοφ, δεν έκαψαν καμία περιουσία, δεν απείλησαν κανέναν, ούτε έδειραν τον πρύτανη» υπογραμμίζει.
Αναφορικά με το κίνημα των αντεξουσιαστών δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν απειλεί τη δημοκρατία. «Καμία κοινωνική ή πολιτική κίνηση δεν μας απειλεί όταν ενεργεί στο πλαίσιο των συνταγματικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Άλλωστε, η δημοκρατία μας, δεν απειλείται» υποστήριξε.

Για τη στάση της αστυνομίας διευκρίνισε πως όταν επιτυγχάνει να περιφρουρεί τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή όταν ακυρώνει όσους θέλουν να αμαυρώσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις, κάνει τη δουλειά της. Υπογράμμισε ωστόσο, πως η αστυνομία πρέπει πάντα να ενεργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. «Τις προάλλες είχαμε περιορισμό των επεισοδίων και των ζημιών και αυτό είναι καλό. Είχαμε όμως και συμπεριφορές που πρέπει να ερευνηθούν από την πολιτική και διοικητική ηγεσία και εφόσον επιβεβαιωθούν παραβάσεις, να καταλογιστούν ευθύνες».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του ότι η προληπτική φυλάκιση είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά, διευκρίνισε ότι είναι άλλο πράγμα ο προληπτικός έλεγχος ή η προληπτική κράτηση και άλλο η προληπτική φυλάκιση. «Ο προληπτικός έλεγχος είναι νόμιμος και πρέπει να ασκείται στο πλαίσιο του Συντάγματος. Το να ασκήσει προληπτικό έλεγχο ή να προβεί σε προσωρινή κράτηση ολίγων ωρών η αρμόδια αρχή είναι νόμιμο και ίσως σκόπιμο». Υπογράμμισε πάντως πως η γενίκευση, είναι πολιτικά ελεγχόμενη καθώς πρέπει να περιφρουρούνται παράλληλα κορυφαίες διατάξεις του Συντάγματος, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, το δικαίωμα της ελευθερίας κα της ανεμπόδιστης έκφρασης.

Αναφερόμενος τέλος στα ευρήματα της αστυνομίας κατά την επέμβαση της στο στέκι του «Ρεσάλτο» τόνισε πως η θέση ότι τα άδεια μπουκάλια και το μισό μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης θα μπορούσαν σε συνδυασμό με άλλες χημικές ουσίες, που δεν βρέθηκαν, να παρασκευάσουν εκρηκτική ύλη, είναι αυθαίρετη. «Η διατύπωση αυτή είναι αυθαίρετη και κινείται στην προ των τυχόν προπαρασκευαστικών πράξεων (που δεν υπήρξαν) περιοχή. Είναι δηλαδή εκτός του ποινικού συστήματος και αδύνατη η ποινική αξιολόγηση και εξατομίκευση. Αυτή, βέβαια είναι η γνώμη μου ως πατέρα και νομικού. Τη στηρίζουν απόλυτα πολλοί έγκριτοι δικηγόροι, όλοι όσοι συνομίλησα μαζί τους. Δεν είναι μία αντιπαράθεση ή καταγγελία. Είναι η ελπίδα του πατέρα ότι τα παιδιά του θα αθωωθούν» υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου