Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ο Γιωργάκης, ο Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και οι "Τούρκοι" της Θράκης.



Η "Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη" ισχυρίζεται, ότι στην Θράκη υπάρχει μια τουρκική μειονότητα. Λάθος βέβαια, γιατί στην Θράκη δεν υπάρχει ούτε μια τουρκική, όπως ισχυρίζεται η Ομοσπονδία και το ΠΑΣΟΚ, ούτε και μια μουσουλμανική μειονότητα, όπως κακώς και κάκιστα ισχυρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση.

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Από την Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη πήραμε στις 4.3.2009 το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, το οποίο και δημοσιεύουμε κατά το γνήσιο πρότυπο. Με ορισμένες παρατηρήσεις επί του δημοσιεύματος στο τέλος.

Δελτίο τύπου.

Σχόλιο για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από τον υφυπουργό εξωτερικών κ. Ιωάννη Βαλινάκη.

Ο υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Βαλινάκης, απάντησε στην ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, υπευθύνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις εξωτερικές υποθέσεις, η οποία αφορούσε στις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στη Δυτική Θράκη. Ο κ. Βαλινάκης, αναφερόμενος και στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης τόνισε ότι η Ελλάδα σταθερά υλοποιεί για όλους τους πολίτες της, αλλά και στη Θράκη, τις αρχές των ίσων δικαιωμάτων και της ισονομίας και πως η πολιτική αυτή συνάδει στις διατάξεις της Συνθήκης της Λοζάννης αλλά και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη βρίσκονται υπό πλήρη εγγύηση και προστατεύονται αποτελεσματικά σε μια δημοκρατική κοινωνία και πολιτεία της Ευρώπης. Ο κ. Βαλινάκης, εξέφρασε επίσης ότι οι ελληνικοί νόμοι εμπεριέχουν ειδικές προνομιούχες ρυθμίσεις για τη Μειονότητα, οι οποίες αρμόζουν στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.



Ο κ. Βαλινάκης, υποστήριξε στην πρώτη του απάντηση ότι τα μέλη της Μειονότητας συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της Χώρας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα και πως εκτελούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ακόμη, τόνισε ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει αποδεδειγμένη βούληση να τοποθετεί τη Θράκη και την ανάπτυξη αυτής στη πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της καθώς και η ανάπτυξη στη Θράκη πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία θρησκευτική, γλωσσική, φυλετική και πολιτισμική διάκριση. Συμπλήρωσε επίσης, πως η κυβέρνηση με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που υιοθετεί, ενθαρρύνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, εξαγνισμένη από ακρότητες και εξωτερικές επιδράσεις και που διαλύει κάθε κακόπιστη επιχείρηση.

Ενώ στη δεύτερη απάντησή του, επισήμανε ότι η Ελληνική Πολιτεία τηρεί ίση απόσταση σ’ όλα τα στοιχεία της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Τόνισε ότι «οι Έλληνες μουσουλμάνοι ούτε ψάχνουν αυτοδιοριζόμενους δικηγόρους ούτε και τους έχουν ανάγκη», και ολοκλήρωσε την απάντησή του ως εξής: «όποιες προσπάθειες και να γίνονται, κανείς δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα καθημερινά προβλήματα και ανησυχίες των μελών της Μειονότητας. Αυτοί συμβιώνουν ειρηνικά με τους άλλους έλληνες πολίτες. Μπορούν να ευημερήσουν έχοντας ίσα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα ως μέλη μιας ευρωπαϊκής χώρας, και να αποκτήσουν τους σπουδαίους οικονομικούς καρπούς του ευρωπαϊκού διαβατηρίου».

Χαμπίπογλου: Ανύπαρκτη η λεγόμενη σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου, σχετικά με την απάντηση του κ. Βαλινάκη προς την ερώτηση για τις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στη Κομοτηνή, έκανε την εξής δήλωση: «Τα όσα είπε ο κ. Βαλινάκης για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης απαντώντας στην ερώτηση που κατατέθηκε για τις ενέργειες του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντίθετα με όσα υποστηρίζονται δεν μπορεί να γίνει λόγος στις σχέσεις Ελλάδας και Μειονότητας για μια σταθερή πολιτική υλοποίησης των αρχών των ίσων δικαιωμάτων και της ισονομίας. Οι αρχές αυτές δεν εφαρμόζονται στη Θράκη όπως ισχύουν για όλους τους έλληνες πολίτες, με συνέπεια να αδυνατούμε να μιλάμε για την τήρηση των διατάξεων της Συνθήκης της Λοζάννης αλλά και των κανόνων του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται στην Μειονότητα, της οποίας δεν αναγνωρίζεται η τουρκική εθνική ταυτότητα, να ιδρύει συλλόγους με την επωνυμία που να περιλαμβάνει τις λέξεις όπως «Τούρκος, Τουρκικός». Η αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου για την επανάκτηση της επισημότητάς της, έπειτα από καταδικαστικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Ε.Δ.Δ.Α.) κατά το Μάρτιο του 2008, θα συζητηθεί μόλις στις 19 Φεβρουαρίου 2009. Ομοίως, ο Σύλλογος των Τούρκων Γυναικών της Ροδόπης, παρά την καταδίκη της Ελλάδας από τον Ε.Δ.Δ.Α. για μη εγγραφή αυτού του συλλόγου στο βιβλίων των σωματείων, εξακολουθεί να μην συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των σωματείων. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε, βέβαια, το γεγονός ότι η συμμετοχή στη πολιτική ζωή, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, είναι νομικά εφικτή. Ωστόσο, εξαιτίας του μέτρου του %3 στον εκλογικό νόμο, η εκπροσώπηση της Τουρκικής Μειονότητας με εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών καθίσταται σε εθνικό επίπεδο ουσιαστικά αδύνατη. Επίσης, συναντιούνται προβλήματα και ως προς την απόλαυση των θρησκευτικών ελευθεριών. Τα προβλήματα περί της εκλογής των Μουφτήδων και διαχείρισης της βακουφικής περιούσιας είναι ακόμη ζωντανά. Επίσης, επισημαίνουμε ακόμη μια φορά ότι οι δυο επίμαχοι πρόσφατοι νόμοι, αυτός περί βακουφίων και αυτός περί του διορισμού των μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών, ψηφίστηκαν και ισχύουν πλέον δίχως καν ζητηθεί η άποψη της Μειονότητας. Παρόμοια περίπου προβλήματα αντιμετωπίζονται και στον τομέα της παιδείας. Ισχύει πλέον, ο νόμος περί υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, τη στιγμή όμως που το μειονοτικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, καθώς τα μειονοτικά προσχολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ανύπαρκτα. Το να ασπασθεί κανείς την ύπαρξη μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής, όπως ισχυρίζεται η Ελληνική Κυβέρνηση, θα είναι μόνο απλοϊκότητα. Τέλος, στις εκθέσεις του Greek Helsinki Monitor και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκάθαρα τονίζονται οι παραβάσεις δικαιωμάτων εις βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Τέλος Δελτίου Τύπου.

Και τώρα μερικές παρατηρήσεις από τον Εμμανουήλ Σαρίδη.

1. Στην Θράκη δεν υπάρχει μια τουρκική μειονότητα, όπως ισχυρίζεται το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας. Ούτε και μια μουσουλμανική μειονότητα, όπως ισχυρίζεται η Ελληνική κυβέρνηση. Αν σαν βάση ιδιαιτερότητας του πληθυσμού της Θράκης λάβουμε την θρησκεία, που κι' αυτό είναι επιστημονικά απαράδεκτο, τότε στην Θράκη ζουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Πριν από το 1922/23 δεν υπήρχε καν η ορολογία Τούρκος η Τουρκία, οι Μουσουλμάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονομάζονταν Οσμάνληδες.

2. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης χωρίζονται σε τρία γκρούπ οι μειονότητες: Τους τουρκόφωνους, τους Πομάκους και τους Ρομά η τσιγγάνους η γύφτους.

3. Οι εκθέσεις του Greek Helsinki Monitor και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για παραβάσεις δικαιωμάτων εις βάρος μιας Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης είναι συντεταγμένες από τον Παναγιώτη Δημητρά, ένα άτομο στην υπηρεσία των προπαγανδιστικών συμφερόντων του Εβραίου George Soros και άλλων δυτικών οργανισμών, που τις χρησιμοποιούν σαν μοχλούς για πίεση των καθεστώτων και δημιουργία κοινωνικής και πολιτικής ανησυχίας στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, άρα επιστημονικά δεν έχουν καμία αξία.

4. Το ότι τις ίδιες εκθέσεις χρησιμοποιεί και ο κύριος Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, για να πλουτίζει τις γνώσεις - που δεν έχει - για τον πληθυσμό της Θράκης και βέβαια το αφεντικό του και επιστήθιος φίλος του Δημητρά, ο περίφημος Γιωργάκης, είναι κακό για την Ελλάδα. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αντί γι' αυτό θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μαυρίστε τους.

Πηγή: BERLIN - ATHEN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου