Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Γιατί το κόμμα του ΛΑΟΣ κινδυνεύει να μείνει εκτός Κοινοβουλίου

Ας ξεκινήσουμε με μία βασική διαπίστωση, ότι στις σημερινές συνθήκες που το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσεις, σε μία περίοδο όπου η αναρχία δρα ανεξέλεγκτα, με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο με τα εθνικά θέματα να είναι όλα ανοιχτά και οι πολιτικοί μας να πηγαίνουν προς επιπλέον παραχωρήσεις.

Με ένα Κυπριακό που κινείται στις παρυφές της προδοσίας με μία λαθρομετανάστευση που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και τα συνακόλουθα αυτής, με πόλεις ολόκληρες που να ζητούν να παρθούν μέτρα, όπως η Πάτρα κ.τ.λ. αλλά και ο Ελληνικός λαός με ποσοστό 72% ζητεί να παρθούν σκληρά μέτρα για λαθρομετανάστευση – εγκληματικότητα, μέσα λοιπόν σε αυτό το πολιτικό τοπίο το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. που λέει ότι πρεσβεύει τον πατριωτικό χώρο έχει απολέσει πλέον κάθε δυναμική και κινείται στα πλαίσια του ποσοστού που εκλέχτηκε πριν από δύο χρόνια με σαφώς πτωτικές τάσεις.

Oι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. πέρα από τις λογομαχίες στα τηλεοπτικά κανάλια και στα έδρανα της Βουλής, είναι άφαντοι μέσα στην κοινωνία, δηλαδή στη μάχη του πεζοδρομίου.

Περισσοτερα εδω Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Επιθεση με μαχαιρι σε αστυνομικο!

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας από άτομο που κάνει χρήση ναρκωτικών, στην πλατεία Ομόνοιας.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αστυνομικός είχε μόλις βγει από το σταθμό της Ομόνοιας, όταν ο τοξικομανής τον προσέγγισε ζητώντας του χρήματα. Ο αστυνομικός αρνήθηκε να του δώσει και ο άνδρας έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του έκαναν τρία ράμματα στο μάγουλο. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Τι θα ειχε συμβει εαν ο αστυνομικος ειχε χρησιμοποιησει το οπλο του? Ολα τα ΜΜΕ θα ειχαν καταδικασει τον αστυνομικο σε καθημερινες εκπομπες και δελτια ειδησεων. Η Κουμουνδουρου θα εδεινε τα στοιχεια του στους δολοφονους του indymedia και αυτοι με την σειρα τους θα απειλουσαν τους συγγενεις του αστυνομικου. Τελος, ο αστυνομικος οχι μονο θα εχανε την δουλεια του αλλα θα πηγαινε ισοβια για παρανομη οπλοχρησια και αποπειρα ανθρωποκτονιας με προθεση!

Αλλωστε ο ιδιος ο υπουργος τον Δεκεμβρη, κατα την διαρκεια των επισοδειων δηλωσε στην τηλεοραση οτι και αν ακομα ο αστυνομικος κινδυνευει δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να χρησιμοποιησει το οπλο του!!! Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Συνελήφθη 11χρονος διαρρήκτης στη Θες/νίκη

Ένα 11χρονο αγοράκι, αλβανική καταγωγής, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στους Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, την ώρα που λήστευε καφετέρια της περιοχής μαζί με τον 20χρονο συνεργό του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το ταμείο 150 ευρώ και δύο τηλεοράσεις, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν μαζί τους άλλες τέσσερις τηλεοράσεις.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων που πραγματοποιούσαν περιπολία. Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει, ενώ το 11χρονο αγοράκι συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων για νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Παυλοπουλε σε ευχαριστουμε!

ΠΗΓΗ Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΟΙ «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»


Αποφασισμένοι οι "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" να στείλουν το μήνυμα σε όλο τον Ελληνισμό, για την διάσωση της οικίας του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, μένουν ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ στο σημείο (Τατοίου 50 στην Κηφισιά) μπας και ευαισθητοποιηθούν και εκεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και πράξουν έστω και αργά το καθήκον τους. Καλούμε όλους τους Έλληνες να σταθούν στο πλευρό μας.Και αύριο στις 12 το μεσημέρι σας περιμένουμε για το τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του Παύλου Μελά!

http://www.stoxos.gr/
http://www.patriwtes.gr/ Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο Τρομπεν της Βουλης !

Μετα απο τις βαρυσημαντες δηλωσεις του Τρομπεν η' Ορεστη Μακρη της Βουλης για τις φασιστικες παρελασεις, ακολουθουν εξισου σημαντικες δηλωσεις στο παρακατω βιντεο.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κι εμείς το indymedia το υποστηρίζουμε!!!

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλης Σφακιανάκης απέρριψε αιτιάσεις ότι η Ελληνική Αστυνομία εμπλέκεται στη διακοπή λειτουργίας ιστοτόπων ή ιστολογίων. Επεφύλαξε όμως και μια έκπληξη, αφού είπε ότι υποστηρίζει το indymedia, έναν «χώρο αντιπληροφόρησης», όπως αυτό το σάιτ αυτοαποκαλείται. Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, σε συνέδριο με θέμα «Πολιτικές ελευθερίες και ασφάλεια στην ηλεκτρονική εποχή», που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, ο κ. Σφακιανάκης ρωτήθηκε αν η αστυνομία «ρίχνει» τα σάιτ. «Η υπηρεσία μου τηρεί το γράμμα του νόμου. Δεν υπάρχει ομάδα να «ρίχνει» τα σάιτ. Κι εμείς το indymedia το υποστηρίζουμε». Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ειμαστε 2 , ειμαστε 3 ειμαστε....10!

Με τεραστια επιτυχια πραγματοποιηθηκε η λαοσυναξη αναρχικων απο 6 μεγαλες πολεις(Κομοτηνη,Ξανθη,Καβαλα,Θεσσαλονικη,Σερρες,Αλεξ/πολη)στην πολη της Κομοτηνης. Διστυχως για ολους εμας η πορεια τους αυτη απεδειξε οτι καθε μερα ολο και πληθαινουν. Καταφεραν να ξεπερασουν τα 9 ατομα και να γινουν 10! Ο θεος να μας φυλαει μην γινουν 11!!!

Για του λογου το αληθες δειτε:





Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

«Αναχαίτιση» ελληνικού Super Puma πάνω από τις … Οινούσσες!

"Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr η Άγκυρα μετά την «αναχαίτιση» των ελικοπτέρων στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι πριν μερικούς μήνες προέβη σε ανάλογη ενέργεια αυτή τη φορά πάνω από τις … Οινούσσες, ένα νησί ανατολικά της Χίου... μεγέθους 17.427 τετραγωνικών χιλιομέτρων και με 1.050 κατοίκους μόνιμο πληθυσμό (απογράφη 2001)!"

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=6953&Itemid=83 Διαβάστε περισσότερα...

Βανδαλισμοι και πλιατσικο στο Κολωνακι απο "φοιτητες"

Αυτος ειναι ο ιδεολογικος επαναστατικος αγωνας των προστατευομενων του Συριζα. Σπαμε,καιμε,λεηλατουμε,δερνουμε,σκοτωνουμε!
Σιγα μην συμβιβαζονταν η Σεχτα των απλυτοΣυριζαιων με τα φτηνιαρικα ρουχα απο τα καταστηματα τα οποια διερηξαν πριν 3 μερες στα Εξαρχεια. Σημερα επισκεφτηκαν το Κολωνακι και αποφασισαν να "παρουν" τα "Χριστουγεννιατικα δωρα" τους απο το Μπενετον,Ρικοκο,Σισλεη, μιας και τον Δεκεμβρη ηταν αδυνατον λογω πλιατσικου.
Σε καθε "επισκεψη" θα υπαρχουν και παραπλευρες απωλειες οπως αυτοκινητα, "κακοι" αθωοι πολιτες που "κακως" διαμαρτυροντε που τους καταστρεφουν την περιουσια τα προστευομενα του Παυλοπουλου, του Αλαβανου και του Τριανταφυλλοπουλου!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕ ΚΕ-ΒΟΥΤΣΗ!

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ξαναχτύπησε ο Τριανταφυλλόπουλος… Καμαρώστε τον!



Περισσοτερα εδω Διαβάστε περισσότερα...

Θυρα 4: Η Ντροπη των Οπαδων!

Πολλες φορες εχουμε δει σε αγωνες μεταξυ ομαδων της Αθηνας και Θεσσαλονικης, οπαδους να χρησιμοποιουν στα συνθηματα τους αντεθνικους χαρακτηρισμους για να πικαρουν τους αντιπαλους. Ως Ελληνες εθνικιστες αυτο ειναι κατι το οποιο δεν το δεχομαστε και το καταδικαζουμε απο οποια πλευρα κι αν προερχεται!Τι γινεται ομως στην περιπτωση που οι ιδιοι οπαδοι αυτοαποκαλουντε με τον τροπο που οι αντιπαλοι χρησιμοποιουν εναντιον τους? Τι εννοουμε ?

Στον προσφατο αγωνα μεταξυ Παοκ και Ολυμπιακου οι οπαδοι
του συνδεσμου ΘΥΡΑ 4 ειχαν αναρτησει Βουλγαρικες σημαιες
στο γηπεδο. Εκτος αυτου, στο επισημο website τους http://www.paokgate4.gr/ εχουν βαλει μια σημαια της Βουλγαριας και στο κειμενο που ακολουθει αναφερουν την
Θεσσαλονικη και την Μακεδονια ως ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!! Μεσα στην σημαια απεικονιζεται ενας κουκουλοΦλωρος ετοιμος να πεταξει βομβα μολοτοφ.


Στο παρελθον ο ιδιος συνδεσμος εχει αναρτησει σημαια της Τουρκιας χωρις να εχει υπαρξει
οποιοδηποτε προβλημα!
Το 2004 πριν τους Ολυμπιακους αγωνες ο ιδιος συνδεσμος και παλι ειχε αναρτησει πανο στο γηπεδο της Τουμπας το οποιο ελεγε "No olympic games in fucking Athens"!!! Το πιο ανησυχητικο απ'ολα ειναι οτι δεν υπαρχει καμια θεση απο τον επισημο Παοκ η' απο τους υπολοιπους συνδεσμους γι'αυτο το γεγονος!

Φυσικα δεν περιμενουμε παρεμβαση απο συνδεσμους του Παοκ που δηλωνουν "εθνικιστες" οταν και οι ιδιοι στην σελιδα τους
στο διαδικτυο μιλουν με τα πιο ασχημα λογια εναντιον της Αθηνας και των κατοικων της και εμφανιζουν χαρτη που γραφει "Independent Northern Greece" ! http://www.northerners.gr/arthra_07_05_21_milan_liverpool.html Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι,

προσωπικά σας ευχαριστώ για τις επισκέψεις σας, τα σχόλια σας και τα email σας.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έλλειψης χρόνου, θα αποχωρήσω από το arena-gr και θα συνεχίσω μόνο στο


www.nationalpride.wordpress.com

Ευχαριστώ ξανά.

Λουκάς


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα πληρώνει για τη δημιουργία τουρκικής συνοριοφυλακής.


Τμήμα αναλύσεων http://www.defencenet.gr/

Εμείς θα τους πληρώσουμε;

Η Άγκυρα, σχεδιάζει την δημιουργία «συνοριοφυλακής», δύναμης 70.000 αντρών! Το σχέδιο το οποίο κοστολογείται στα 3,7 δισ. ευρώ προβλέπεται να καλυφθεί κατά 70% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δηλαδή και της… Ελλάδας! Μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί από την ΕΕ, δηλαδή με την άδεια και της χώρας μας, μόλις … 685 εκατ ευρώ! Το συγκεκριμένο θέμα όμως εκτός της ελληνικής του διάστασης θα μπορούσε να έχει και μία εσωτερική διάσταση για την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου («Τoday’s Zaman»), το τουρκικό γενικό επιτελείο βρίσκεται σε διάσταση απόψεων με την κυβέρνηση όσον αφορά το ποια υπηρεσία ακριβώς θα είναι υπεύθυνη για την φύλαξη των συνόρων της χώρας. Για την ώρα λοιπόν, η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την φιλο-κυβερνητική «Today’s Zaman», δεν έχει προχωρήσει με μεγάλα βήματα στην δημιουργία του Σώματος της συνοριοφυλακής επειδή υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους στρατιωτικούς ως προς το ζήτημα του ελέγχου του συγκεκριμένου Σώματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να εναρμονίσει την ασφάλεια των συνόρων της με αυτή των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, το αργότερο μέχρι το 2014. Το νέο Σώμα το οποίο σχεδιάζεται να ονομαστεί «Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Συνόρων» θα είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες που μέχρι τώρα επιτελεί η Στρατοχωροφυλακή, η Ακτοφυλακή και ο Στρατός. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι το νέο αυτό σώμα να «ελέγχεται από τον τοπικό διοικητή».



Το πρόγραμμα στηρίζεται στα πρότυπα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας ενώ υποστηρίζεται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας, Μεταφορών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς βέβαια και από το υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει το όλο σχέδιο υπό τον όρο να ξεκαθαριστεί το ποιος ακριβώς θα ελέγχει το Σώμα και βέβαια ζητάει η μεταφορά των υποχρεώσεων από την μία υπηρεσία στην άλλη να γίνει σταδιακά μέχρι το 2020 και σίγουρα όχι μέχρι το 2014.

Το defencenet.gr δεν έχει παρά να σημειώσει κάποια ζητήματα τα οποία άπτονται του συγκεκριμένου θέματος και σίγουρα είναι μεγάλης σημασίας.

Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της ΕΕ, κάτι το οποίο ισχύει και για την Κύπρο, φαίνεται πως χρηματοδοτεί την δημιουργία ενός νέου σώματος ασφαλείας της Τουρκίας το οποίο έχει το μέγεθος, σχεδόν του Στρατού Ξηράς της χώρας μας, και το οποίο θα μπορούσε να στρέψει τα όπλα, τα οποία θα διαθέτει ΚΑΙ με την άδεια και βοήθεια του Ελληνισμού, κατά ημών. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ρωτήσουμε και να μάθουμε το ποσό που έχει λάβει η χώρα μας από την ΕΕ για την οργάνωση των δικό μας Σώματος συνοριοφυλάκων. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει πως μέσα στις υποχρεώσεις της ΕΕ και του υποψήφιου κράτους-μέλους είναι τα χρήματα να δοθούν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος όμως θα εξασφαλίσει στην Αθήνα και στην Λευκωσία πως αυτά τα όπλα και οι δομές δεν πρόκειται να στραφούν εναντίον τους σε κάποια στιγμή κρίσης. Σε τελική ανάλυση, η Άγκυρα δεν διαθέτει χρήματα για να εξοπλίσει τις δυνάμεις ασφαλείας της και πρέπει να τα δώσουμε εμείς; To να θέσει η Ελλάδα, η Κύπρος και, γιατί όχι, η Βουλγαρία το θέμα του «εθνικού συμφέροντος» και να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο κονδύλι το οποίο είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολικό; Ή μήπως η δικαιολογία της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης και της διακίνησης των ναρκωντικών κρίνεται επαρκής όταν και ο πλέον αδαής γνωρίζει το πώς ακριβώς λειτουργούν οι δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας στα συγκεκριμένα ζητήματα, ιδιαιτέρως στον τομέα των ελληνοτουρκικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων …

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει κυρίως με τον εσωτερικό πόλεμο εξουσίας στον ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό στίβο. Θα πρέπει λοιπόν να σημειωθεί πω η σπουδή του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στο να ξεκαθαριστεί από την αρχή το ποιος θα ελέγχει αυτό τον νέο «στρατό» των 70.000 ατόμων εκτός από τα σίγουρα υπαρκτά λειτουργικά ζητήματα που εμπεριέχει υποκρύπτει και μία δεύτερη παράμετρο πολύ σημαντική αλλά και λιγότερο διακριτή. Η στρατολόγηση και ο εξοπλισμός μονάδων οι οποίες δεν θα διοικούνται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο αλλά από μια «πολιτική αρχή» εμπεριέχει τον κίνδυνο δημιουργίας ενός στρατού «πραιτοριανών» του κυβερνόντος κόμματος. Με λίγα λόγια, υπάρχει ορατή η πιθανότητα η πολιτική-ισλαμική ηγεσία να ελέγξει τον νέο αυτόν σχηματισμό, και ξαφνικά οι ισλαμιστές να βρεθούνε με μία επαρκώς εξοπλισμένη και θεσμοθετημένη «πολιτοφυλακή» η οποία θα εξαρτάται από το υπουργείο … εσωτερικών και όχι από αυτό της Άμυνας.

Το όλο θέμα είτε για τον πρώτο λόγο είτε για τον δεύτερο αποτελεί ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για την χώρα μας και πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως. Αν τελικά το Σώμα είναι υπό το έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος για το που ακριβώς πάνε τα χρήματα του … Έλληνα και Ελληνοκύπριου φορολογούμενου.


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Εργασία: Αγγαρεία ή Πηγή Ικανοποίησης;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Τα δεδομένα είναι λίγο ή πολύ γνωστά – εκδιώκοντας τους «αμαρτωλούς» Αδάμ και Εύα από την ΕΔΕΜ ο Κύριος, λέει η Βιβλική παράδοση, τους είπε καθαρά και ξάστερα ότι «…με τον ιδρώτα τους, πλέον θα πρέπει να κερδίζουν το…ψωμί τους!». Η αποδοχή μιας τέτοιας θεώρησης της ΕΡΓΑΣΙΑΣ της αποδίδει άμεσα το νόημα του καταναγκασμού και της τιμωρίας. Τι κρίμα, αλήθεια, καθώς από αισθάνομαι όχι μόνο την υποχρέωση αλλά κουβαλώ και τις ενοχές της επίσης γνωστής θέσης του Αποστόλου Παύλου που συνιστά «…ο μη θέλων εργάζεσθαι, μηδέ εσθιέτω…». Μεγάλη η απόσταση από τις Βιβλικές ρήσεις μέχρι τη διαπίστωση του Καρλ Μαρξ ότι «…ο εργαζόμενος δεν ζει μόνο με το ψωμί…»



Είναι αλήθεια ότι το δόγμα του Τζων Κάλβιν αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των στάσεών μας απέναντι στη δουλειά και στον ελεύθερο χρόνο. Οι άνθρωποι, κυρίαρχα των Δυτικών κοινωνιών, δεν βλέπουμε τη δουλειά σαν…αγγαρεία αλλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οπόταν μας δίνεται η ευκαιρία…το ρίχνουμε και λίγο έξω εκθειάζοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο της απόλαυσης της σχόλης!

Εδώ χρειάζεται να γίνει η αντιδιαστολή ανάμεσα στο ΧΘΕΣ και το επερχόμενο ΑΥΡΙΟ ακριβώς καθώς με τα ελαστικά ωράρια, την εκπληκτική πρόοδο των νέων τεχνολογιών της ψηφιακής εποχής αρχίζει να φαίνεται σαν κάτι περισσότερο ρεαλιστικό και πιθανό και λιγότερο σαν φαντασίωση η πιθανότητα ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ εργαζόμενος να πασχίζει να έχει και…λίγο χρόνο εργασίας ανάμεσα στα μεγάλα διαλείμματα…ελεύθερου χρόνου και σχόλης! Και με την επερχόμενη λαίλαπα της οικονομικής ύφεσης εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν ΧΩΡΙΣ εργασία, όχι επειδή έτσι το θέλουν αλλά επειδή οι εργοδότες τους θα τους…απολύσουν!...

Στις σύγχρονες κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες ολάκερη η έμφαση του προβληματισμού μας επικεντρώνεται στον εντοπισμό των κινήτρων της εργασιακής μας συμπεριφοράς, ως άτομα και ως ομάδες ατόμων, και στη συνέχεια στην ανάπτυξη εκείνων των στοιχείων που θα βοηθήσουν τον εργαζόμενο ατομικά και την απασχολούμενη ομάδα συλλογικά να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας λειτουργώντας ΟΧΙ μέσα στα πλαίσια του φοβικού καταναγκασμού και της απειλητικής διάθεσης των προϊσταμένων μας αλλά ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ και ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ακριβώς επειδή αισθανόμαστε ότι η δουλειά μας είναι η έμπρακτη έκφραση των δυνατοτήτων, των γνώσεων, των δεξιοτήτων, των ταλέντων μας…
Με άλλα λόγια, η δουλειά μας είναι πηγή άντλησης ικανοποίησης και όχι αγγαρεία! Θα μπορούσε εδώ κάποιος να αντιτάξει το επιχείρημα ότι η παρότρυνση για βελτίωση των αποδόσεών μας μπορεί να απολήξει και σε δημιουργία εργασιακού κλίματος ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ χωρίς ανάλογες αμοιβές.

Η απόκρουση μιας τέτοιας θεώρησης είναι πολύ πιο εύκολη από όσο αρχικά φαίνεται καθώς ήδη είναι δεδομένο στη σύγχρονη θεωρία του Μάνατζμεντ ότι οι αρχικές θεωρήσεις διοίκησης «με το…μαστίγιο» έχουν δώσει προ πολλού τη θέση τους στη σύγχρονη διοικητική επιστήμη που πιστεύει και λειτουργεί καθημερινά με τη θεωρία «του…καρότου»

Το θεμελιακό πρόβλημα δεν εστιάζεται ούτε και εξαντλείται στην αποδοχή της θεωρίας του «καρότου» και της απόρριψης της θεωρίας του «μαστίγιου». Προχωρά κανείς πολύ πιο βαθιά όταν αποδεχθεί ως γεγονός ότι ο σύγχρονος εργαζόμενος, από τον ανειδίκευτο εργάτη μέχρι τον κοσμογυρισμένο και καλοδιαβασμένο έμπειρο μάνατζερ (τα διεθνή και, ιδιαίτερα τα εγχώρια, golden boys τα αφήνω εκτός) ΔΕΝ προσέρχεται καθημερινά στη δουλειά του ως …Ρόλος (π.χ. καθαρίστρια ορόφου ή διευθύντρια υποδοχής) αλλά μάλλον ως ένα ολοκληρωμένο άτομο που κατορθώνει ...

 να αφήσει στο σπίτι τα προβλήματα του σπιτιού,
 να επιλύσει στο χώρο της εργασίας τα προβλήματα της εργασίας του

Εάν ο εργαζόμενος, άνδρας ή γυναίκα, υψηλόβαθμο στέλεχος ή εργαζόμενος σε χαμηλότερο επίπεδο της διοικητικής πυραμίδας ΔΕΝ κατορθώσει να διαχωρίσει αυτούς τους διακριτούς ρόλους του ΤΟΤΕ, δυστυχώς η οικογένειά του θα υποφέρει καθώς θα γίνεται δέκτης των επαγγελματικών του προβληματισμών και ο εργοδότης του θα χάνει καθώς θα έχει ένα προβληματισμένο άτομο που φέρνει στη δουλειά τα προβλήματα του σπιτιού του.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω μερικά πράγματα ως … ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ που αξίζει να μνημονευθούν εδώ, ακριβώς επειδή αυτό που πραγματικά μετράει είναι η στάση μας απέναντι στη δουλειά μας

Η καθημερινή μας εργασία μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη αγγαρεία

ή

Μια ευκαιρία για προσφορά υπηρεσίας που κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη

«Το μυστικό της επιτυχίας κάθε εργαζόμενου δεν εξαντλείται με το να κάνει σωστά αυτό που του αρέσει… αλλά στο να μάθει να ικανοποιείται με κάθε τι που …χρειάζεται να κάνει»

Ελπίζω να μείνουν ΖΩΝΤΑΝΑ στη μνήμη σας αυτά τα ερωτήματα:

1. Είμαι ειλικρινά δεμένος και δοσμένος στη δουλειά μου ή σκέφτομαι «ότι με ενδιαφέρει εμένα πώς πάει η επιχείρηση όπου εργάζομαι»?

2. Αισθάνομαι και ενεργώ σαν να τους κάνω χάρη που εργάζομαι εδώ και όχι κάπου αλλού?

3. Πιστεύω ότι τα προβλήματα της υπηρεσίας ΔΕΝ με αφορούν και λέω «άσε κάποιον άλλο να τα...λύσει»?

4. Κάνω ΜΟΝΟ αυτό που μου αναθέτουν ή προσφέρω στην επιχείρηση κάτι παραπάνω και πιο δημιουργικό?

5. Κουτσομπολεύω την επιχείρηση γενικά ή το τμήμα μου ειδικότερα με συναδέλφους ή και με «τρίτους» ?

6. Δεν συμβουλεύω και δεν καθοδηγώ συναδέλφους ή υφισταμένους από φόβο ότι μπορεί να με ξεπεράσουν?

7. Κριτικάρω, αξιολογώ τις επιδόσεις μου ή μου αρκεί η στάση που μεταφράζεται στο «και αυτό που κάνω πολύ είναι»?

8. Με διακρίνει η τάση να είμαι απρόσεκτος αν αυτό περνά απαρατήρητο αλλά προβάλλω άλλοθι και δικαιολογίες ή κατηγορώ άλλους αν αποκαλυφθώ?

9. Αισθάνομαι ότι η επιχείρηση με πληρώνει λιγότερο από όσο αξίζω ή της αποδίδω λιγότερο από όσο πρέπει για τα όσα μου πληρώνει?

10. Εκείνος που ποτέ ΔΕΝ προσφέρει κάτι περισσότερο από ότι πληρώνεται ΠΟΤΕ δεν θα πληρωθεί περισσότερο για αυτό που κάνει!

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Όταν τα ΣΧΟΛΙΑ γίνονται ΣΧΟΛΕΙΑ…

Αναδημοσίευση από:
http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/vasko.html

Greek είπε...
Save Vasil Gligorivic!
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ

Vasilije (Vasko) Gligorijevic , is an activist, strong criticizer of "Pseudomacedonism" ideology that flourishes in former Yugoslav Republic of Macedonia and one of the leading members of the Slavic Philhellenic Network http://history-of-macedonia.com/wordpress/2008/11/22/a-light-of-hope-the-slavic-philhellenic-network-has-been-established-in-skopje

Vasko has devoted his efforts at improving Slavic-Greek friendship through the advancement of historiographic and anthropological scholarship about Southern Slavs in the Balkans and Greeks as well as the various aspects of their mutual cultural and political relations. On 28th January the FYROM police charged into Vasko Gligorijevic's apartment where they arrested him purportedly because of his activist actions. FYROM newspapers wrote that "he is non-existent person" but suddenly and after the circulation of the new on the internet the same media located Vasko in the known psychiatric hospital Bardovci. For how much problematic mental is the Vasilije Gligorijevic you can see from the articles that he has written occasionally :

Slavic Settlement in Povardarje (FYROM) Reviewed: History, Ethnology and Politics http://ancient-medieval-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/slavic-settlement-in-povardarje-fyrom.html

The Death of Academic Honesty in FYROM: The Case of National Sciences
http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/10/death-of-academic-honesty-in-fyrom-case.html

Serbs of FYROM: Historical Presence and the Current Status http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/serbs-of-fyrom-historical-presence-and.html

The Pseudomacedonian Ideology: Its Narrative
http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/pseudomacedonian-ideology-its-narrative.html

FYROM: How a Lie was Imposed as the Supreme Reality http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/fyrom-how-lie-was-imposed-as-supreme.html

VMRO Reign in FYROM: Europe's Only Modern-Day Fascist Regime http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/vmro-reign-in-fyrom-europes-only-modern.html

University Education in FYROM: The Production of Pseudomacedonian Historiography
http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/university-education-in-fyrom.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2009/02/fyrom-fascism-in-action.html

Βασίλιε Γκλιγκορίεβιτς

Τον απήγαγε μέσα από το σπίτι του η αστυνομία της ΠΔΓΜ και τον εμφάνισε μετά από μία εβδομάδα σε ψυχιατρική κλινική (28 Ιανουαρίου απήχθη ,3 Φεβρουαρίου δημοσίευμα της Νόβα Ματσεντόνια έλεγε για εγκλεισμό του). Στο μεσοδιάστημα Αστυνομία και Σκοπιανά ΜΜΕ, αρνιόντουσαν πεισματικά και την ύπαρξή του. Ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς είναι ένας ιστορικός ερευνητής, ακτιβιστής και υπέρμαχος της δημοκρατίας που αντιστάθηκε και κατήγγειλε την διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας αλλά και την σκληρή, φασιστικού τύπου, καθημερινότητα που επέβαλε το σύστημα του ψευδομακεδονισμού στους πολίτες της ΠΓΔΜ

Blogger Missing After Police Arrested Him - I Am Being Arrested Try To Get Some Help
http://youtube.com/watch?v=boPCu732urk

The hideous prison conditions in which is being held Vasko Gligorijevic
http://youtube.com/watch?v=ztwhS3CHWOI

Vasko Gligorijevic against pseudomacedonism (video by Vasco Gligorijevic)
http://youtube.com/watch?v=fcp7YSp9tdc

Freedom to Vasko Gligorijevic in FYROM
http://youtube.com/watch?v=_9oMQGp7EOM

από http://www.greekalert.com/2009/02/say-stop-to-fyrom-pseudomacedonism.html

ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: http://math-telos-agras.pblogs.gr/2008/12/slabiko-filellhniko-diktyo.html

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/01/synelhfthh-sta-skopia-o-filellhnas-vasco-gligorov.html

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/02/ola-ta-stoiheia-gyrw-ap-thn-exafanish-toy-basilie-gkligkorof-sta.html

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/02/xekinhsan-shmera-se-anazhthsh-toy.html

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/02/anoikth-epistolh-stoys-ellhnes-bloggers.html

http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/02/419413.html
http://math-telos-agras.pblogs.gr/2009/03/save-vasil-gligorivic.html

Greek είπε...
Μια επιστολή στον Νίμιτς σχετικά με τον Βασίλη Γκλιγκορίγιεβιτς

Την έστειλε στην καλύβα ο Γιάννης-2

Mr. Nimetz,

I am writing to you regarding the seizure on January 28, 2009 by the FYROM police of Mr. Vasil Gligorov’s (Vasilije Gligorijvic) when they charged into his apartment where they arrested him purportedly because of his activist actions. During his seizure, all his home computers were taken by the authorities and his personal web site was subsequently terminated.

Mr. Gligorov, a university graduate student in history, has devoted his efforts at improving Slavic-Greek friendship through the advancement of historiographic and anthropological scholarship about Southern Slavs in the Balkans and Greeks, as well as various aspects of the their mutual cultural and political relations. He is a strong critic of the extreme nationalistic narrative of “Makedonism” and one of the leading members of the Slavic Philhellenic Network. The existence of Mr. Gligorov was first denied by the FYROM authorities, but due to outside pressure they divulged that he was being held (imprisoned) at a psychiatric hospital where he has been administered heavy doses of drugs and has suffered physical and mental abuse.

The authorities maintain that Mr. Gligorov has mental problems and that he was taken to the institution at the request of his mother (an employee of one of the FYROM national TV channels).

The following sites provide information pertinent to this case for you to best judge this situation.

At the following site you will find an accounting of a personal visit from a person who managed to visit Mr. Vasil Gligorov at the detention facility:
http://americanchronicle.com/articles/view/92159

The following sites contain various writings of Mr. Gligorov prior to his detainment. I believe you will find these very scholarly and intellectual and extremely unlikely to be written by anyone with mental problems as claimed by the FYROM authorities.

http://ancient-medieval-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/slavic-settlement-in-povardarje-fyrom.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2009/02/fyrom-fascism-in-action.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/fyrom-how-lie-was-imposed-as-supreme.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/serbs-of-fyrom-historical-presence-and.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/10/death-of-academic-honesty-in-fyrom-case.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/11/pseudomacedonian-ideology-its-narrative.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/university-education-in-fyrom.html

http://modern-macedonian-history.blogspot.com/2008/12/vmro-reign-in-fyrom-europes-only-modern.html

My best regards,

Bill Gatzoulis
http://panosz.wordpress.com/2009/02/27/fyrom-12

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονται αυτόκλητους προστάτες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Περιφερειάρχης: Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονται αυτόκλητους προστάτες.

«…Η Ελλάδα είναι μία όαση δημοκρατίας σε μία ταραγμένη περιοχή και παράδειγμα προς μίμηση. Εγώ ως όργανο αυτής της πολιτείας εκφράζω αυτή την βούληση της ελληνικής πολιτείας να μην ξεχωρίζει τους πολίτες της και να στρέφεται με στοργή και φροντίδα σε όλους. Και κανένας Έλληνας πολίτης δεν χρειάζεται προστασία κανενός αυτόκλητου προστάτη. Τους Έλληνες πολίτες τους προστατεύει το ελληνικό Σύνταγμα, η ελληνική πολιτεία και οι ελληνικοί νόμοι».
Στο ανακαινισμένο, με χρήματα της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ., Γενί τζαμί της Ερμού περιηγήθηκε ο Δημήτριος Σταμάτης και συνομίλησε με τον σοφολογιότατο Μέτσο Τζεμαλή.

Τους ανακαινισμένους, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, χώρους της Μουφτείας Κομοτηνής και του ιερού τεμένους Γενί τζαμί, επισκέφτηκε χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Σταμάτης μαζί με τον σύμβουλό του Τάσο Παράσχου. Ο μουφτής Μέτσο Τζεμαλή υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Σταμάτη, όπου πίνοντας καφέ και τσάι, συζήτησαν για περίπου μισή ώρα. Ο γενικός γραμματέας ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα των εργασιών, που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της Μουφτείας εσωτερικά και φυσικά έγινε αποδέκτης αιτημάτων, στα οποία όπως εξήγησε «η Περιφέρεια στέκεται με ιδιαίτερη προσοχή στα αιτήματα και προσπαθεί να βοηθήσει μέσα στα μέτρα των δυνατοτήτων της».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα...

«Κίνδυνο» αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας από ΗΠΑ, βλέπει η Άγκυρα.

«Βλέπω τον κίνδυνο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να χαρακτηρίσει γενοκτονία τις σφαγές Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας «ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε πέντε φορές προς τους αρμενικής καταγωγής υποστηρικτές του να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές Αρμενίων».


Ωστόσο, επισήμανε ότι «η νέα αμερικανική κυβέρνηση κατανοεί περισσότερο σήμερα τις ευαισθησίες της Τουρκίας» ως προς το θέμα του αρμενικού ζητήματος, που παρεμποδίζουν την Τουρκία και τη γειτονική της Αρμενία να αποκαταστήσουν διπλωματικές σχέσεις.

Η Ουάσινγκτον έχει καταδικάσει τις σφαγές των Αρμενίων, χωρίς ποτέ να τις χαρακτηρίσει γενοκτονία, για να μην δημιουργήσει εντάσεις με την Τουρκία, μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας και εκ των σημαντικών συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μην αναμειχθεί στη διαφορά αυτήν. Ακόμη, είπε πως η φετινή χρονιά είναι σημαντική για το Κυπριακό και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν, αφού η διαδικασία, που είχε περιέλθει σε αδιέξοδο εξαιτίας του «Οχι » της ελληνικής πλευράς, βρίσκεται σε φάση συνομιλιών.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε το Σάββατο για την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αγκυρα, υπογραμμίζεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ώστε να «στηριχθεί η επίλυση του Κυπριακού με μία αποδεκτή κι από τις δύο πλευρές λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προανήγγειλε την προσεχή επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία, πιθανόν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

ΠΗΓΗ: flash.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟΜΑΣ ΧΑΜΑΡΜΠΕΡΓΚ : «Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι πλέον ξεπερασμένη».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Αναδημοσίευση: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/03/blog-post_2864.html

Ξεπερασμένη(!) θεωρεί τη Συνθήκη της Λοζάνης αναφορικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων ο Τόμας Χάμαρμπεργκ, επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κι αυτό, λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση από την εμπειρογνώμονα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Γκέι ΜακΝτούγκαλ, με την οποία καλεί την Αθήνα να αποσυρθεί από τη διαμάχη για το αν υπάρχει μακεδονική ή τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

*Πριν από λίγον καιρό ο κ. Χάμαρμπεργκ ζήτησε την κατάργηση της Σαρίας στη Θράκη (που υποβαθμίζει τη θέση της μουσουλμάνας) και την άμεση εκλογή του μουφτή από τη μειονότητα, αφού, όμως, πρώτα του αφαιρεθούν οι δικαστικές αρμοδιότητες. Τα δύο σκέλη της πρότασης ανταποκρίνονται σε επιθυμίες...της πλειονότητας (το ένα) και της μειονότητας (το άλλο). Μόνο που αμφότερα προϋποθέτουν «ξήλωμα» των προβλέψεων της Συνθήκης της Λοζάνης, που αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της διπλωματικής πολιτικής της χώρας.



* Πρόσφατα επισημάνατε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει άλλη, παρά μόνο τη μουσουλμανική, μειονότητα. Πιστεύετε, δηλαδή, ότι υπάρχουν και άλλες μειονότητες στη χώρα μας;

- Δεν υπάρχει καθιερωμένος ορισμός του όρου «μειονότητα» στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ελληνικές αρχές έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη μιας ομάδας σλαβικής καταγωγής (Slav-oriented group) ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει ελεύθερα με δικό τους κόμμα και σε εθνικές εκλογές. Εάν οποιαδήποτε από τα πρόσωπα αυτά επιθυμούν να αυτοπροσδιοριστούν ως μακεδονικής καταγωγής, πρέπει να μπορούν να το κάνουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

* Η Ελλάδα σέβεται και στηρίζει τη μειονοτική πολιτική της στη Συνθήκη της Λοζάνης...

- Η συνθήκη αυτή είναι, κατά γενική ομολογία, ξεπερασμένη, όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων. Εχει ξεπεραστεί από τις σύγχρονες διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο κάθε υποχρέωση που μπορεί να προκύπτει -πέρα από όσα ορίζει η Συνθήκη της Λοζάνης- να εξετάζεται και να ερμηνεύεται υπό το πρίσμα της πλήρους και αποτελεσματικής συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

* Κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική». Υπάρχει νομική βάση σε αυτόν τον ισχυρισμό;

- Το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει δημόσια την ύπαρξη ομάδας τουρκικής καταγωγής, μέσα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Εάν κάποιοι από αυτούς επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως τουρκικής καταγωγής, έχουν επίσης το δικαίωμα να το κάνουν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

* Εχουν βάση, κατά τη γνώμη σας, οι φοβίες ορισμένων κύκλων στην Ελλάδα «μη γίνει η Θράκη Κόσοβο»;

- Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Οι μειονότητες στην Ελλάδα μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα θεσμοθετήσει έναν ανοιχτό ειλικρινή και συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων, για όλα τα θέματα που αφορούν είτε την καθημερινή τους ζωή, είτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε λύση πρέπει να επιτυγχάνεται με τη συναίνεση των μειονοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες τους. Η επικύρωση από την Ελλάδα της Σύμβασης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες της χώρας στα θέματα αυτά.

siouti@enet.gr
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 08/03/2009

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ.


22 Ιανουαρίου 2009
Προς τον Εκδότη του περιοδικού Archeology Magazine,
33-36 33rd Street, Long Island City, NY 11106, USA

Αναδημοσίευση από το www.nationalpride.wordpress.com

Αγαπητέ Κύριε,

Ανοίγοντας σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του περιοδικού Archeology, ανέτρεξα με ενδιαφέρον στο «Γράμμα από τη Μακεδονία», και διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν ένα γράμμα από την Παιονία - περιοχή βόρεια του όρους Βαρνούς και του όρους Ορβήλος. Η περιγραφή του Livy γιά τη δημιουργία της ρωμαϊκής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) κάνει σαφές ότι οι Παιονοί ζούσαν βόρεια των εν λόγω βουνών, (τα οποία σήμερα αποτελούν γεωγραφικά τα φυσικά όρια της Ελλάδας) και νότια της Δαρδανίας, που σήμερα βρίσκεται το Κόσοβο. Κατά το Στράβωνα (7.τμ.4) είναι ακόμη περισσότερο σαφές να λεχθεί, ότι η Παιονία βρισκόταν βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη δίοδος από την μία στην άλλη περιοχή ήταν (και παραμένει σήμερα) η διάβαση μέσω του στενού περάσματος του Αξιού ποταμού (ή Βαρδάρη). Με άλλα λόγια η περιοχή την οποία περιγράφει ο Matthew Brunwasser στο έργο του “Owning Alexander” , ήταν στην αρχαιότητα η Παιονία.

Αν και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι υποτάχτηκαν στον Φίλιππο τον Β΄, πατέρα του Αλεξάνδρου το 359 π.Χ. (Διόδωρος Σικελός 16.4.2), δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και ποτέ δεν έζησαν στη Μακεδονία. Πραγματικά, ο Δημοσθένης (Ολυνθιακός 1.230), μας λέγει ότι είχαν σκλαβωθεί από τον Μακεδόνα Φίλιππο και σαφώς κατά συνέπεια δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) σημειώνει τα ίδια. Ομοίως, γιά παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποτάχτηκαν από τον Αλέξανδρο, ήταν υπό μακεδονική μεν διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης και της Κλεοπάτρας, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομαζόταν Μακεδονία (και από όσα γνωρίζω δεν επιζητεί αυτή την ονομασία σήμερα).


Βεβαίως, όπως μας λέει ο Θουκυδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει «μία στενή λωρίδα της Παιονίας, που εκτείνεται από το εσωτερικό μέχρι την Πέλλα και τη θάλασσα, κατά μήκος του Αξιού ποταμού. Θα ήταν ίσως κατανοητό εάν οι σημερινοί κάτοικοι της δημοκρατίας των Σκοπίων ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και θεωρούσαν ότι τους ανήκει η περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης.

Αλλά γιατί, αντίθετα, προσπαθούν οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να ονομάζονται Μακεδόνες και η περιοχή τους Μακεδονία; O κ. Brunwasser, (Σ.55) αναφέρεται στους Ελληνικούς ισχυρισμούς, ότι η στάση αυτή αποτελεί «ένδειξη διεκδικήσεων Ελληνικών εδαφών» και επισημαίνει ότι «η βόρεια περιοχή της Ελλάδας, ονομάζεται επίσης Μακεδονία». Αφήνοντας κατά μέρος ότι αυτή η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται συνεχώς Μακεδονία γιά περισσότερα από 2500 χρόνια, (βλέπε μεταξύ άλλων και Ηρόδοτος 5.17 - 7.128 και αλλού) η πλέον σύγχρονη Ιστορία καταδεικνύει ότι οι Ελληνικές ανησυχίες είναι νόμιμες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι Χάρτης που εκτύπωσαν τα Σκόπια το 1992 (Εικόνα 1) δείχνει καθαρά την διεκδίκηση, ότι η Μακεδονία εκτείνεται από εκεί, μέχρι το όρος Όλυμπος, προς νότον, συγχωνεύοντας έτσι τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και Μακεδονίας σε μία ενότητα. Η ίδια διεκδίκηση είναι διακριτή και σε χαρτονόμισμα τράπεζας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που δείχνει ως ένα από τα Μνημεία της τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Εικόνα 2). Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ημερολογίων, χριστουγεννιάτικων καρτών, αυτοκόλλητων γιά αυτοκίνητα κτλ, με τις ίδιες διεκδικήσεις.

Ο κ. Brunwasser έχει επί πλέον αναδείξει συμφωνώντας, (International Herald Tribune 10-1-2008), εργασία του «Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών 16:9» που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (16:9), κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάστηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποίες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Πήγε στη Νεάπολή (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στη Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια (Πράξεις 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στην Παιονία. Τι είδους απαίτηση εγείρεται από ένα Ινστιτούτο των Σκοπίων, που αναφέρεται σε περιγραφή της αρχαίας Μακεδονίας και στη σημερινή περιοχή της σημερινής βόρειας Ελλάδας;

Δεν ξέρω τι θα συμπεραίναμε, εάν ένα μεγάλο νησί κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές των ΗΠΑ άρχιζε να αυτοαποκαλείται Φλώριδα και εμφάνιζε σε χαρτονομίσματά του εικόνες της από το Disney World, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε χάρτες που θα παρουσίαζαν τη «Μεγάλη Φλώριδα».

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία γιά το τι είχε στο μυαλό του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinious, όταν στις 26 Δεκεμβρίου 1944 έγραφε [Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol viii, Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)]:
«Το Υπουργείο (Εξωτερικών) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημι-επίσημες δηλώσεις υπέρ μιάς αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος. Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας» ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με τη σημερινή της επανεμφάνιση σε μιά πιθανή συγκάλυψη επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.»
Ο κάτοικος Βουλγαρίας κ. Brunwasser αναφέρει στη συνεχεία, με έκδηλη καταφρόνηση, ότι η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι ο «Αλέξανδρος Γ΄, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι …..Έλληνας» Αυτή η στάση με περιπλέκει. Τι «διεκδίκηση» υπάρχει; Ο προ-προ-πάππος του Αλεξάνδρου, ο Αλέξανδρος Α΄είχε πιστοποιηθεί ως Έλληνας στην Ολυμπία και εύφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της ιστορίας: «Συμβαίνει να γνωρίζω ότι [οι πρόγονοι του Αλεξάνδρου] είναι Έλληνες» (Ηρόδοτος 5.22) Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε νικήσει σε διάφορα ιππευτικά αθλήματα στην Ολυμπία και τους Δελφούς (Πλούταρχος, Αλέξανδρος 4.9; Ηθικά 105A), που αποτελούν τα πλέον Ελληνικά από όλα τα Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, στα οποία δεν ήταν επιτρεπτή η συμμετοχή μη Ελλήνων σε αγώνες. Εάν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, δεν ήταν επίσης και ο γιός του Αλέξανδρος Έλληνας;

Ο Ευριπίδης, ο οποίος πέθανε και ετάφη στην Μακεδονία (Θουκυδίδης apud Pal. Anth. 7.45; Παυσανίας 1.2.2; Διόδωρος ο Σικελός 13.103), έγραψε στη Σλαβική γλώσσα το έργο του Αρχέλαος, προς τιμή του προγόνου του Αλεξάνδρου. Όταν έγραψε τις Βάκχος, ευρισκόμενος στην Αυλή του Αρχέλαου, δεν το έγραψε στα Ελληνικά, όπως έχει διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας; Μήπως πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Ευριπίδης ήταν «Μακεδόνας», που έγραφε στα Σλαβικά (σε μιά εποχή που αυτή η γλώσσα δεν υπήρχε), και μετά τα έργα του μεταφράστηκαν στα Ελληνικά;

Ποία ήταν η γλώσσα στην οποία ο Αριστοτέλης δίδασκε τον Αλέξανδρο; Ποία γλώσσα μετέφερε ο Αλέξανδρος στις εκστρατείες του στην Ανατολή; Γιατί έχουμε σήμερα αρχαίες επιγραφές στην Ελληνική σε πόλεις που ίδρυσε ο Αλέξανδρος, φθάνοντας μέχρι το Αφγανιστάν, και όχι στη Σλαβική. Γιατί η Ελληνική επικράτησε παντού στην Αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, εάν αυτός ήταν πραγματικά όχι Έλληνας αλλά «Μακεδόνας»; Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφτηκε στην Ελληνική και όχι στη Σλαβική;
Στη σελίδα 57 της ονομαζόμενης «επιστολής από τη Μακεδονία», υπάρχει φωτογραφία του συγγραφέα, που στέκεται μπροστά από «μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη Πριλέπ». Το άγαλμα είναι έκδηλα σύγχρονης κατασκευής, αλλά το ερώτημα είναι εάν Αλέξανδρος θα μπορούσε να διαβάσει την επιγραφή που φέρει στη Σλαβική γλώσσα, κάτω από τα πόδια του. Με την δεδομένη ιστορικά μεταγενέστερη ανάπτυξη της Σλαβικής σε σχέση με την Ελληνική γλώσσα, η απάντηση είναι προφανής.

Παρά το ότι είναι καλοδεχούμενη η αναφορά του κ. Brunwasser σε αρχαιολογικά θέματα της Παιονίας, η εκ μέρους του υιοθέτηση και η προβολή συγχρόνων πολιτικών επιδιώξεων των κατοίκων της ως προς την χρήση της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι μόνο μη καλοδεχούμενη, αλλά αποτελεί παροχή κακών υπηρεσιών προς τους αναγνώστες του περιοδικού Archeology, οι οποίοι φαντάζομαι ότι ενδιαφέρονται γιά ιστορικές αλήθειες. Τότε, η απόφαση εκ μέρους του περιοδικού Archeology - ενός εντύπου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ - γιά την διάδοση αυτής της ιστορικής ανοησίας, αποτελεί εγχείρημα σε βάρος της αξιοπιστίας του.

Ας λεχθεί ακόμη μία φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν μέρος της μακεδονικής Αυτοκρατορίας, όπως ήταν επίσης η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα, η Ταξίλα και δωδεκάδες ακόμη. Όλες αυτές είχαν γίνει «Μακεδονικές» γιά μία περίοδο, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν ποτέ η «Μακεδονία».

Ας μου επιτραπεί να περατώσω αυτή τη επεξήγηση κάνοντας μία πρόταση, γιά την επίλυση του ερωτήματος της σύγχρονης χρήσεως της ονομασίας «Μακεδονία». Η Ελλάδα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος Β΄το 359 π.Χ. Αυτό θα φαινόταν αποδεκτό από τους σύγχρονους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, δεδομένου ότι ισχυρίζονται πως είναι Έλληνες, ενστερνιζόμενοι το όνομα της Μακεδονίας και του πλέον διάσημου τέκνου της. Τότε οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας Ελληνικής περιοχής, θα ασχοληθούν να μάθουν να μιλούν και να γράφουν Ελληνικά, ας ελπίσουμε τόσο καλά όσο και τα ήξερε και ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ειλικρινώς,


Stephen G. Miller, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Berkley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Υ.Γ.
Γιά μία πληρέστερη εξέταση αρχαίων αποδείξεων περί της Παιανίας, βλέπε I. L. Merker, “The Ancient Kingdom of Paionia,” Balkan Studies 6 (1965) 35-54

Κοινοποίηση:
C. Brian Rose, President, Archaeological Institute of America
Hillary Rodham Clinton, Secretary of State of the United States of America
Dora Bakoyiannis, Minister of Foreign Affairs of Greece
Antonis Samaras, Minister of Culture of Greece
Olli Rehn, European Commissioner for Enlargement
Erik Meijer, Member, European Parliament

Διαβάστε περισσότερα...

Φόβοι για τη μεγαλύτερη πτώση των 30 τελευταίων ετών στον τουρισμό το 2009.

Μείωση εσόδων ύψους 2 δισ. Ευρώ.

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2009, καθώς, όπως επισημαίνει, ίσως είναι η χειρότερη χρονιά των 30 τελευταίων ετών.

Στη μελέτη με τίτλο «Οικονομικές κρίσεις και τουριστική κίνηση στην Ελλάδα», οι αναλυτές της Eurobank εκτιμούν ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών ίσως μειωθούν φέτος έως 15%. Η μείωση στις αφίξεις ενδέχεται να συνεχισθεί το 2010, αν και με μικρότερους ρυθμούς, της τάξεως του 3% με 4%.

Για τα τουριστικά έσοδα, προβλέπουν μείωση 20%. Σε απόλυτα μεγέθη σημαίνει μείωση εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας.


Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία θα περιορίσουν φέτος τα ταξίδια τους στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η ταυτόχρονη και έντονη πτώση των αφίξεων από τις χώρες αυτές θα επηρεάσει σημαντικά τις εισπράξεις. Οι επιχειρήσεις του κλάδου ελπίζουν αυτό το κενό να καλυφθεί από τις αφίξεις από τις νέες αγορές, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η κρίση επηρεάζει και αυτές τις χώρες, μειώνοντας τις συνολικές εισροές ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικό ρόλο στην πορεία του τουρισμού θα παίξουν η τιμολόγηση των υπηρεσιών, καθώς σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει «φουσκωμένες» τιμές για κακές ή ανύπαρκτες υπηρεσίες.

Newsroom ΔΟΛ


Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά έχει η οικονομία έχει το πρώτο λόγο στις διεθνής σχέσεις;



Του Louka


Σήμερα δημοσιεύτηκε η έκθεση της απεσταλμένης του ΟΗΕ, Αμερικανίδας Γκέϊ Μακντούγκαλ, που ουσιαστικά ανακαλύπτει Μακεδονική μειονότητα, αλλά και την ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα. Η έκθεση αυτή είναι για τη χώρα μας μια ακόμη διπλωματική ήττα, μιας και εναρμονίζεται πλήρως με όσα απίστευτα και ανυπόστατα εκφράζει ο Γκρουέφσκι.

Ο ερχομός της απεσταλμένης του ΟΗΕ δεν ήταν έκπληξη για το ΥΠΕΞ, που ωστόσο φρόντισε να τη χάσει από τα μάτια του, δίνοντας της το δικαίωμα να αλωνίζει και να βλέπει ότι και όσους εκείνη επιλεκτικά ήθελε. Το αποτέλεσμα…γνωστό σε όλους μας πια. Η απεσταλμένη του ΟΗΕ επισκέφτηκε τους 20 γνωστούς του Ουράνιου Τόξου, και αυτόματα τους ονόμασε μειονότητα.

Η κατάσταση όσον αφορά το ζήτημα με τα Σκόπια έχει φτάσει σε ένα «ενοχλητικό» σημείο, αφού όσο περνάει ο καιρός ολοένα και χειρότερα εξελίσσονται τα πράγματα για εμάς. Το πολύπαθο ζήτημα της ονομασίας αλλά και οι νέες ανακαλύψεις περί μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας, έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τη χώρα μας αφού ουσιαστικά είναι η μόνη που δεν τους αποκαλεί όπως εκείνοι θέλουν.

Την ίδια ώρα οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε άλλο παρά άσχημες είναι. Περίπου 350 Ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο διπλανό κρατίδιο και απασχολούν άνω των 20.000 υπαλλήλων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΣΥΕ, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών σε μια δεκαετία έχει 14πλασιαστεί, ενώ
μέχρι σήμερα οι Ελληνικής προέλευσης επενδύσεις στη γειτονική χώρα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.



Ελληνικές δημόσιες αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν ολοένα και περισσότερο την εμφάνισή τους στο κράτος των Σκοπίων, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τη δεδομένη στιγμή η Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα καταλαμβάνει τη πρώτη θέση.

Στο σύνολο της αξίας των Ελληνικών επενδύσεων, το 25% καταλαμβάνουν οι επενδύσεις σε τομέα πετρελαίου, το 17% σε τηλεπικοινωνίες, το 28% σε τράπεζες, το 10% σε κλάδο τροφίμων, 15% σε βιομηχανία και το 5% σε λοιπούς τομείς.

Όσον αφορά το τι όνομα χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους οι Ελληνικές επιχειρήσεις, όπως αυτοί λένε…επιλέγουν το συνταγματικό όνομα της διπλανής χώρας.

Τελικά έχει η όχι, η οικονομία το πρώτο λόγο στις διεθνής σχέσεις και ισορροπίες;

Τελικά μπορεί η όποια Ελληνική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια να πιέσει ακόμα και να εκβιάσει το διπλανό κρατίδιο προβάλλοντας για μοχλό πίεσης την οικονομία;

Τελικά κατά πόσο είναι διατεθειμένοι πρώτα οι Έλληνες πολιτικοί και αργότερα οι Έλληνες επιχειρηματίες να συμπεριφερθούνε πατριωτικά;

Ματαιοπονούμε τελικά αν περιμένουμε κάτι τέτοιο; Ναι θα μου πείτε ίσως οι περισσότεροι βασιζόμενοι στο «σκληρό» οικονομικό δόγμα που λέει «Business is business».

Πιθανόν ναι, πιθανόν και όχι όμως, αν και εφόσον το Ελληνικό κράτος αποφασίσει κάποια στιγμή, να στηρίξει δραστικά την Ελληνική επιχειρηματικότητα ώστε να σταματήσει καταρχήν η «μετανάστευση» των επιχειρήσεων αλλά και να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής όσων έφυγαν.


Διαβάστε περισσότερα...

New Cold War on Hold? Is Obama Ready to Drop Missile Defense?


By F. William EngdahlURL of this article:

www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12555

Αναδημοσίευση από το http://www.nationalpride.wordpress.com/

US President Obama has sent a secret letter to Russia’s president Medvedev, suggesting that he would back down from deploying the controversial US missile defense system in Eastern Europe if Moscow would help stop Iran from developing long-range weapons, according to White House spokesmen. The New York Times reports that the letter to Medvedev was hand-delivered in Moscow by Under Secretary of State William J. Burns three weeks ago. It reportedly said the United States would not need to proceed with its missile interceptor system, which has been vehemently opposed by Russia since it was proposed by the Bush administration, if Iran halted any efforts to build nuclear warheads and ballistic missiles.

The Obama offer reportedly was intended to give Moscow an incentive to join the United States in a common front against Iran. Russia’s military, diplomatic and commercial ties to Tehran give it influence, but it has understandably resisted Washington’s hard line against Iran. The question is what the ultimate US strategy is vis-à-vis Russia.


New Strategy or new tricks?

If as it seems, the secret offer to Medvedev is accurate the question is whether this represents a serious retreat under President Obama from the long-term Pentagon goal of nuclear primary-in military terms the ability of the United States to deliver a fatal nuclear first strike against Russia without fear of significant Russian retaliation.

As Russian and even US military experts have stressed, deployment of an anti-missile system in Poland and the Czech Republic is a direct threat to Russia’s nuclear potential. They argue that an ‘anti-Iranian’ missile defense system will be deployed in the next two to three years in an area clearly beyond the reach of Iran’s existing and projected missiles, but very convenient for intercepting missiles launched from European Russia in a northern and a north-western direction. The immediate targets of this system are the Russian Strategic Missile divisions deployed west of the Urals. A simple look at the numbers shows that although there are several Topols and UR-100s for each American interceptor, this ratio would only stand until the first nuclear strike. The Russian concern is that it could be tempting for Washington at some point, to initiate a first strike when there is a system that protects against retaliation.

The 10 ground-based interceptor (GBI) missiles planned for Poland cannot, of course, hope to counter a full-scale strike by the Russian Strategic Missile Forces and missile-carrying submarines. But the strategic importance of these interceptor missiles would increase greatly were the US to deliver a nuclear first strike against Russia. In such a scenario, the Polish-based interceptor missiles would only have to contend with the reduced number of missiles that survived the first strike. This would allow the US prospect for the first time since the 1950s, for ‘victory’ in a nuclear war.

As I describe in my book, Apokalypse Jetzt!, the placement of US missiles in Poland and advanced radar in the Czech Republic are vital parts of the US post-Cold War strategy of NATO encirclement of Russia and eventual decapitation of the nation as a functioning entity. As Obama foreign policy adviser, Zbigniew Brzezinski has repeatedly stressed, the gravest threat to US sole superpower dominance of the planet lies in Eurasia and the chance that Russia, China and other Eurasian powers combine forces to resist US domination. That is what the British father of modern geopolitics, Sir Halford Mackinder considered the worst nightmare. In this context, indications to date suggest that the Obama initiative is part of a clever chess game, intended as a poker chip in the geopolitics of the Grand Chessgame for US control over Russia in Eurasia.

‘It’s almost saying to them, put up or shut up,’ one anonymous senior Obama official is quoted saying. ‘It’s not that the Russians get to say, ‘We’ll try and therefore you have to suspend.’ It says the threat has to go away.’ Initial reaction from Medvedev has been duly restrained. The press secretary for Medvedev told the Interfax news agency that the letter did not contain any ‘specific proposals or mutually binding initiatives.’

By anonymously leaking to the New York Times an unverifiable version of the Obama offer, it is clearly intended to put Russia on the defensive as to why it is unwilling to join Washington in pressuring Iran. Russia’s president denied the media report claiming that Washington had pledged to drop its Central European missile shield plans if Moscow helped resolve Iran’s controversial nuclear program.
Obama meets. Medvedev for the first time on April 2 in London. The plan to build a high-tech radar facility in the Czech Republic and deploy 10 interceptor missiles in Poland, both former Warsaw Pact members on Russia’s doorstep, was a top priority for President George W. Bush. Washington had insisted, in a dubious argument, that the aim was not to counter Russia’s nuclear arsenal but to deter Iran in case it developed a nuclear warhead to fit atop its long-range missiles. Bush never accepted a Moscow proposal to install part of the missile defense system on its territory and jointly operate it so it could not be used against Russia, giving strong credence to the Russian argument that it was aimed not at Teheran but at Moscow.

At a NATO meeting in Krakow, Poland, on Feb. 20, Defense Secretary Robert M. Gates said, ‘I told the Russians a year ago that if there were no Iranian missile program, there would be no need for the missile sites.’ Obama’s inauguration, Gates added, offered the chance for a fresh start.

Moscow’s response to Polish missiles.

Medvedev has replied that Russia is open to discuss any proposal to end the US missile defense plans for Poland and the Czech Republic but that he would not accept any linkage with Iran talks.

Medvedev had warned last year that Moscow would deploy nuclear-capable Iskander missiles to Kaliningrad, a Russian exclave bordered by Lithuania and Poland, in response to the US plans. The Russian Defense Minister, Anatoly Serdyukov, now says that Moscow would not place Iskander missiles on the EU’s doorstep if Washington abandoned its plans to deploy missile defenses in Central Europe. “If the deployment [of U.S. missile defense elements] is suspended, we will not start the retaliatory measures we planned,’ Serdyukov told Russian media, in Moscow after meeting his German counterpart, Defense Minister Franz Josef Jung, to discuss issues of bilateral military cooperation, including the rail and air transit of military cargo for German troops in Afghanistan through Russia. ‘We are ready to continue discussions on this [missile defense] issue, including in the framework of the Russia-NATO Council,’ he added.

The Iskander theater missile system is Russia’s answer to the possible appearance of elements of a U.S. anti-missile system in Eastern Europe. The range of the Iskander in its basic form is 300 kilometers, and could easily be extended to 500 kilometers and more should Russia decide to abandon the 1987 Intermediate Nuclear Forces (INF) Treaty.

Additionally, the Iskander can also launch long-range cruise missiles. R-500s have already been successfully test-fired from the Iskander. The range of a cruise-missile system can potentially exceed 2,000 kilometers, thus making it possible to hit targets across Western Europe.

Iskander mobile launchers deployed in Kaliningrad, and possibly in Belarus, even in their standard configuration, could deliver a sudden strike, including with nuclear warheads, at most of Poland. Rapid deployment, which takes a few minutes, combined with the characteristics of the missile itself, increase the probability of successfully engaging targets, especially in view of the fact that the main targets -the interceptor missile launchers - are fixed.

Gates admits Iran ‘not close’ to bomb

The curious part of Washington’s latest cat-and-mouse games with Russia is the new admission by US Defense Secretary Robert Gates, an open advocate of missile defense, that Iran is no where close to having a nuclear weapon.

Iran has recently begun testing its Bushehr civilian nuclear power plant, a construction project run by Russia, ironically to complete a nuclear plant first begun by German contractors under the regime of the Shah during the 1970’s. Tehran said the plant, its first nuclear power station, could go on line within months. That is not the same as having enough fissionable material to make a bomb.
Iran’s controvesial nuclear program was cited by the Bush Administration as one of the reasons behind its plans to deploy a missile base in Poland and radar in the Czech Republic. The missile shield has been strongly opposed by Russia, which rightly views it as a threat to its national security. US missile defense officials have openly admitted that ‘missile defense is the key to developing a nuclear first strike.’ That means far from ‘defensive’ the Polish missiles and radar would be aggressive and offensive in the extreme, presenting the world the most dangerous risk of nuclear war by miscalculation since the 1962 Cuba missile crisis.

US Defense Secretary Robert Gates said on NBC television this week that Iran was not close to building a nuclear bomb, contrary to the argument Israeli politicians including the Prime Minister designate, Natanyahu make. ‘They’re not close to a stockpile, they’re not close to a weapon at this point, and so there is some time,’ Gates said.

The choice of a new Cold War or not clearly lies now in Washington, not Moscow.

F. William Engdahl is author of A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order (Pluto Press) and Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάστε τη σύνταξη.


ΠΗΓΗ Φωτογραφίας: EUROSTAT

Κομισιόν: αύξηση των ορίων ηλικίας και επιμήκυνση του χρόνου εργασίας.

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την επιμήκυνση του εργασιακού χρόνου, την αποφυγή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ως μέσου αντιμετώπισης και της ανεργίας, αλλά και την αποφυγή «διαλειμμάτων» στον εργασιακό βίο συστήνει η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία παράλληλα προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης στο κοινωνικό επίπεδο, με τους ασθενέστερους (φτωχούς, κοινωνικά αποκλεισμένους, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, μετανάστες) να πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της οικονομικής κρίσης.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν, που συνοδεύεται από εμπεριστατωμένη μελέτη 191 σελίδων για την κατάσταση στο σύνολο των χωρών της Ένωσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «τις αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή από την κρίση»- θέτοντας ως πρώτιστο στόχο να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να μην περιορισθούν τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Καλεί, μάλιστα, τα κράτη- μέλη σε «επιφυλακή, καθώςόπως αναφέρει- ελλοχεύουν λόγω της κρίσης νέοι κίνδυνοι αλλά και νέες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι νέοι.



Σημειώνει επίσης ότι ο στόχος για 50% απασχόληση των ηλικιωμένων μέχρι το 2010- στόχο που η Ελλάδα απέχει πολύ από το να πετύχει- παραμένει επίκαιρος ακόμη και στην ύφεση, λόγω της ανάγκης βιωσιμότητας των ασφαλιστικών συστημάτων. Επισημαίνει, όμως, με έμφαση πως τα στοιχεία δείχνουν σε περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προηγήθηκαν της κρίσης δεν είχαν σαφή αντίκτυπο στη βελτίωση της θέσης των φτωχών. Το τελευταίο αυτό στοιχείο «βγάζει μάτι» όταν πρόκειται για την Ελλάδα, όπου ο δείκτης της φτώχειας είναι από τους υψηλότερους της Ένωσης- 20%- την ώρα που τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα παρουσίαζε 3% και 4% ανάπτυξη. Επιπλέον, τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα παρουσιάζεται διεύρυνση των ανισοτήτων μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η Επιτροπή εμφανίζεται να υποστηρίζει μέτρα ευελιξίας στην αγορά εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων, ενώ προειδοποιεί πως η κρίση θα οδηγήσει σε ένταση των ανισοτήτων και θα βάλει σε «πειρασμό» τις κυβερνήσεις να περικόψουν τα κονδύλια για την περίθαλψη και τη μακροχρόνια φροντίδα. Το... σύνθημα πάντως στο οποίο καταλήγει η Επιτροπή, είναι αρκετά σαφές: «Περισσότεροι άνθρωποι να δουλεύουν περισσότερο και για περισσότερα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

«Ουδείς δικαιούται να κωφεύει»

Μήνυμα από τον κ. Καραμανλή για την κρίση εν όψει των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια δήλωσε…

«Χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπευθυνότητα και ωριμότητα απ' όλους. Απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, απ' όλους τους πολίτες. Είναι ανάγκη, επιτέλους, να συνεννοηθούμε στα βασικά, στα αυτονόητα. Όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα μας, κανείς δεν μπορεί να κωφεύει»,


Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αντί να ασχοληθούμε με τις δηλώσεις του σημερινού Πρωθυπουργού, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ, σας προτείνουμε να – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – ΠΟΙΟΙ μας κυβερνάνε αλλά και ΠΟΙΟΙ ζητάνε – ήμαρτον – από εμάς τους ΠΟΛΙΤΕΣ υπευθυνότητα και ωριμότητα…

Επίσης – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – αυτοί που μας ζητούνε υπευθυνότητα και ωριμότητα, ΠΟΙΟΥΣ αλλά και με τι ΜΙΣΘΟΥΣ διόρισαν,

για να τους πληρώνουμε…ΕΜΕΙΣ.


• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίζουμε πως το 2015 θα ε
ίμαστε μειοψηφία στη χώρα μας,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να μην ξέρουμε αν και πότε θα απολυθούμε,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε τους χαμηλότερους
μισθούς της Ευρωζώνης,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να μοιράζουμε φακελάκια στα νοσοκομεία ώστε να πεθάνει ο διπλανός μας και όχι εμείς,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε έρμαια των κερδοσκόπων,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε τους σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε τους χάρτες σκοπιανών, τούρκων και αλβανών να κατέχουν το 30% της χώρας μας,

• ΕΜΕΙΣ που είμαστε αναγκασμένοι να «υποδεχόμαστε» του τούρκους στο Σούνιο,

• ΕΜΕΙΣ που πληρώνουμε για τη σύνταξη που δεν θα πάρουμε ποτέ,

αλλά και πόσα άλλα…
που κάνουμε ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες πολίτες που δεν δικαιούμαστε να…κωφεύουμε.
Εύχομαι σύντομα οι Έλληνες πολίτες να επιδείξουν σύνεση, ωριμότητα και υπευθυνότητα όπως μας λέει ο σημερινός Πρωθυπουργός ώστε μια μέρα να απαλλαγούμε από τους μπλε, πράσινους, κόκκινους και ροζ πολιτικάντηδες.

Loukas

Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφορά – Αλλαγή Πρωτεύουσας, η μόνη ελπίδα να γίνει η Ελλάδα κάποτε κράτος.


Στέφανος Σωτηρίου, ιστορικός βαλκανολόγος, επικεφαλής της κίνησης για την αλλαγή της πρωτεύουσας.

Αναδημοσίευση από το www.nationalpride.wordpress.com

1. Η αστική ανάπτυξη:

Η βαρύτερη κατάρα που βαρύνει τον τόπο και ονομάζεται «αστική ανάπτυξη», η έλλειψη της οποίας αποκλείει κάθε ανάπτυξη και πρόοδο, είναι η έλλειψη πόλεων στην Ελλάδα. Το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο να φιλοξενείται το 50% του πληθυσμού της στο μόλις 2% του εδάφους της!. Είναι αυτό που λέγεται από πολλούς πολιτικούς και «πνευματικούς» ταγούς, χωρίς όμως κάποια εμβάθυνση, περί «θνησιγενούς» ελλαδικού κρατιδίου.

Όταν στο τέλος της δεκαετίας του ‘80 ήρθε ως προπονητής Μπάσκετ στον Πανιώνιο, κάποιος Βλάντιμιρ Τζιούροβιτς, τον άκουσα απορημένος σε μια συνέντευξη να λέει πώς: «Τα ομαδικά αθλήματα ποτέ δεν θα αναπτυχθούν σε υψηλό και επαγγελματικό επίπεδο στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχω γνωρίσει να μην έχει πόλεις». Και βέβαια. Η Άρτα με τις 30.000, τα Γιάννενα με τις 75.000 ακόμη και η Πάτρα με τις 200.000 κατοίκους, δεν αποτελούν κέντρα αστικής ανάπτυξης και παραγωγής, με εργατική και παραγωγική τάξη. Όλη τους η ζωή είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και το μεταπρατικό εμπόριο.


Λιανέμποροι και ψιλοαντιπρόσωποι προϊόντων που στο 90% παράγονται στο εξωτερικό, αποτελούν την οικονομική βάση της ελληνικής πόλης. Η οικονομία συμπληρώνεται από τους χιλιάδες στρατιώτες και φοιτητές, των εκατοντάδων άχρηστων σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ (βοιδοσχολών, όπως αποκαλούνται στην λαϊκή γλώσσα), που ιδρύονται μόνο ως οικονομική ένεση στην εμπορική κίνηση των πόλεων.

Το πλέον παράδοξο και ανησυχητικό είναι ότι, σχεδόν το μισό του ελληνικού στρατού, υπό το πρόσχημα των κέντρων εκπαίδευσης, βρίσκεται στην Πελοπόννησο, την στιγμή που 10 μεραρχίες και εκατοντάδες άλλες μονάδες έχουν παροπλισθεί και καταργηθεί στα σύνορα, στην Ήπειρο και την Μακεδονία!

Στην Ελλάδα το 100% της ισχνής βιομηχανικής παραγωγής (αυτό που χαρακτηρίζει ένα άστυ) είναι συγκεντρωμένο στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Έψαξα παντού στον χάρτη και στην γεωγραφία. Και διαπίστωσα πώς πράγματι, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη κράτος με ενάμισι αστικό κέντρο, η πρωτεύουσα δε να έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας, τις 10 από τις 16 ομάδες ποδοσφαίρου, τις μισές μητροπόλεις της εκκλησίας κ.λ.π.. Είδα ότι ακόμα και η Αλβανία έχει 5 ισοδύναμα αστικά κέντρα και ισομερώς κατανεμημένο τον πληθυσμό της και την παραγωγή της (άρα καλύτερες προοπτικές).

Η Βουλγαρία το ίδιο, η Σερβία, η Κροατία, για να μην πω και για την Γερμανία των 80.000.000, όπου μόνο 4-5 πόλεις ξεπερνούν σε πληθυσμό το 1 εκ! (και το Βερολίνο, που είναι μεγαλύτερο από την Αθήνα, έχει μόνο δύο, μικρές μάλιστα, ομάδες ποδοσφαίρου στην Α εθνική, ενώ η Αθήνα τις 10 από τις 16!). Και τότε συνειδητοποίησα τα λόγια του Τζιούροβιτς, Όχι μόνο τριτοκοσμικό, πεμπτοκοσμικό είναι το κράτος αυτό!
Δυστυχώς πάλι στις καταστάσεις της ΕΣΥΕ, η οποία βέβαια δίνει μόνο αριθμούς και την ερμηνεία την αφήνει σε όποιον ενδιαφέρεται, βλέπουμε μια ανάπτυξη του αστικού πληθυσμού από 43% που ήταν το 1961, έναντι 48,8% του αγροτικού, να φτάνει στο 59-60% στις μέρες μας. Και αυτό βέβαια δεν οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού αλλά στην μετανάστευση από την ύπαιθρο στην Αθήνα. Έτσι δεν έχουμε στην ουσία μια ανάπτυξη του αστικού πληθυσμού, η οποία είναι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υπέρ της υγιούς αναπτύξεως του κράτους, αλλά μία γκετοποίηση, μία στρέβλωση, μία φίμωση μέχρι ασφυξίας του Έθνους.

Η Ελλάδα κατέχει, δυστυχώς, το μοναδικό και θλιβερό προνόμιο στην Ευρώπη, να μην διαθέτει πόλεις. Δείτε τον χάρτη ολόγυρα μας και θα δείτε ότι κανένα κράτος στον κόσμο δεν διαθέτει ενάμισι αστικό κέντρο, αλλά και οι πιο φτωχές και μικρές χώρες έχουν τουλάχιστον 5-6 αστικά κέντρα ισοδύναμα σε πληθυσμό και ανάπτυξη.
Στην Αθήνα υπάρχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Δείτε για παράδειγμα τον «Οργανισμό Βάμβακος», που όταν κάποιος υπουργός τόλμησε να πει πώς πρέπει να πάει στην Λάρισα, εκεί που βγαίνει και το βαμβάκι, ξεσηκώθηκαν οι συνδικαλιστές δημοσιουπάλληλοι και τον κράτησαν τελικά στην Αθήνα, για να εξυπηρετήσουν τους… βαμβακοπαραγωγούς της Λεωφόρου Συγγρού!!!

2. Η μεταφορά πρωτεύουσας:

Για να υπάρξει αστική ανάπτυξη, άρα αύξηση της παραγωγής, μείωση της ανεργίας, αύξηση των γεννήσεων, αύξηση των στρατευσίμων και των μαθητών, πρόοδος στην έρευνα και την τεχνολογία, πρόοδος του Έθνους και του κράτους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέα αστικά κέντρα. Και για να δημιουργηθούν αυτά τα κέντρα είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία νέας πρωτεύουσας.

Μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα ήταν μόνο προσωρινή πρωτεύουσα το 1834, έως απελευθέρωσης της Κων/πολης. Ήταν μια πόλη χωρίς καμία αστική συνέχεια αφού, από το 500 μ.Χ. ήταν ένα ασήμαντο χωριό στο οποίο, από το 1.500 μ.Χ. περίπου, τα ελληνικά δεν ομιλούνταν σχεδόν από κανένα από τους 3 έως 4.000 κατοίκους της. Και φυσικά ένα χωριό που δεν έπαιξε κανένα απολύτως ρόλο στην διαδικασία «εθνογένεσης» και στην εθνεγερσία του Νέου Ελληνισμού για να δικαιούται να γίνει εθνική πρωτεύουσα. Επιπλέον έπαψε να είναι και το στρατηγικό σημείο που θα διοικούσε την χώρα, όταν το 1912-13, η Ελλάδα διπλασιάστηκε. Η ακατάλληλη και υπερτροφική σήμερα πρωτεύουσα, αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο υπανάπτυξης και θνησιγένειας αυτού του κράτους και βέβαια αυτό είναι αντικείμενο χωριστής έρευνας.

Ωστόσο θα τονίσουμε ότι η δημιουργία νέας πρωτεύουσας ως νέου διοικητικού κέντρου της Ελλάδας είναι απαραίτητη για την υγιή δημογραφική ανάπτυξη του Έθνους μας, αφού θα διορθωθούν τα παρακάτω κακώς κείμενα:

Α) Επάνδρωση της πρωτεύουσας από νέες μάζες πληθυσμών, σαφώς φιλελληνικότερων από τα παλαιοκομματικά τζάκια (και το «ποίμνιο») της Αθήνας, που έχουν εθιστεί στην «αρπαχτή» και στο «life style». Δεν είναι τυχαίο ότι στις δημοσκοπήσεις το μόνο ποσοστό ελληνικού πληθυσμού που καταγράφεται ως υποστηρικτές των ανθελληνικών θέσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας και των Σκοπίων, καταγράφεται στην «προοδευτική» Αθήνα!

Β) Δημιουργία στρατηγικού σημείου διοίκησης και κάλυψης του ελληνικού χώρου, το οποίο δεν είναι πλέον η Αθήνα, αλλά κάποια πόλη μεταξύ της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μιας πόλης που θα είναι πιο κοντά στα ευαίσθητα εθνικά σύνορα, στον ευαίσθητο εθνικά Έλληνα και θα αισθάνεται τον παλμό του έθνους, του αγρότη, του φτωχού, του παραγωγού, του αδικούμενου…και όχι του Κωλο-νακίου!
Γ) Απελευθέρωση του Έλληνα από τον βρόγχο του διαμερίσματος της Αθήνας και αποκέντρωσής του προς άλλα αστικά κέντρα. Ανάπτυξη υγιών προ πάντων και πολυμελών οικογενειών.

Δ) Μείωση του κόστους των ακινήτων, που σήμερα είναι ψηλότερο από όλες τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες πόλεις. Όσο κοστίζει ένα τριάρι διαμέρισμα στην Αθήνα,
(200-250.000 Ευρώ) κοστίζουν δύο πανέμορφες μονοκατοικίες στην Νέα Υόρκη με μισό στρέμμα κήπο! Η αποκέντρωση θα μείωνε την ζήτηση και κατά συνέπεια το κόστος σε όλο το φάσμα της διαβίωσης.

Ε) Ανάπτυξη της Αττικής, του ομορφότερου πιθανόν μέρους στην υφήλιο, που σήμερα πνίγεται από κάθε είδους ρύπους, μόλυνση και από την πολιτιστική κακοποίηση και κακογουστιά.

Στ) Διασπορά και αποκέντρωση των βιομηχανιών, δίνοντας ώθηση για δημογραφική και οικονομική ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγής σε άλλες πιο υγιείς περιοχές της χώρας, αφού το κόστος παραγωγής θα έπεφτε σημαντικά (π.χ.. η τάδε βιομηχανία ζυμαρικών και γάλακτος στην Αθήνα ή στην Πάτρα, όπου δεν παράγεται ούτε το ένα ούτε το άλλο προϊόν, πληρώνει τα ίδια έξοδα για να φέρει το σιτάρι και το γάλα από τα Γιαννιτσά στην έδρα της με το να το φέρει από την Ουκρανία ή την Ουγγαρία. Αν όμως ήταν εγκαταστημένη στα Γιαννιτσά, θα έπαιρνε αναγκαστικά το ντόπιο σιτάρι και το ντόπιο ελληνικό γάλα, θα αναπτύσσονταν η τοπική οικονομία και στο τέλος ο καταναλωτής στην Ελλάδα θα αγόραζε και ελληνικό προϊόν, και πολύ φθηνότερα).

Ζ) Απομάκρυνση του κράτους και του ΄Έθνους από αυτό το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα των συνδικάτων του δημοσίου τομέα, του πλέoν ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ οργανισμού του κράτους, που είναι η διάδοχη κατάσταση των Αγάδων, των Κοτζαμπάσηδων και των Σπαχήδων. Καλύτερη και λιγότερο διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, θα σήμαινε και ευημερία για όλο το Έθνος.

Η) Απομάκρυνση του κράτους και του ΄Έθνους από το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα των πολιτικών τζακιών, των διαπλεκομένων και των μεγαλοεργολάβων, των οποίων ο ιστορικός ενδοτισμός αρχίζει από τις αρχές του 20ου και κάποιων ακόμα από το 1821.(«Τι Μπραίμης τι Ζαΐμης», στρατηγού Μακρυγιάννη απομνημονεύματα)

Θ) Απελευθέρωση του ΄Έθνους από αυτόν τον διεφθαρμένο και εκβιαστή αθηναϊκό τύπο, σταθερό εκφραστή ξένων και ανθελληνικών συμφερόντων, που ελέγχεται από τα ίδια τζάκια και πιέζει μόνο προς το συμφέρον των ιδιοκτητών του! (Ο τύπος των Αθηνών π.χ. συνέβαλε από κοινού με τους Τούρκους και τους «συμμάχους» στην μεγαλύτερη εθνική συμφορά, την Μικρασιατική Καταστροφή. Πρωτοπόρος της ιδεολογίας «Μικρά και ένδοξος Ελλάς» και «φέρτε τα παιδιά μας πίσω από την Μικρασία», η εφημερίδα «Καθημερινή» τότε. Συμβάλει επίσης κάθε τόσο στην παραπληροφόρηση, στην αποδόμηση του έθνους (απεθνικοποίηση) και στον εκφυλισμό του λαού σε ζωτικά ζητήματα, όταν αυτά δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του εκδότη και του κόμματος που υπηρετεί).

Ι) Η Αθήνα έχει συγκεντρώσει το 50% του ελληνικού πληθυσμού, το σύνολο της βιομηχανίας και εσχάτως και της ενέργειας. Απλοί λόγοι στρατηγικής είναι απαγορευτικοί για την δημιουργία ΟΛΩΝ των εργοστασίων ενέργειας (όπως εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2007 από το Υπ. Ανάπτυξης και τα 5 νέα εργοστάσια ρεύματος να γίνουν στην Βοιωτία) και όπλων στο Λαύριο και στην Θίσβη Βοιωτίας. Σε ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία, το κτύπημα στον πληθυσμό και στην βιομηχανία θα είναι μοιραίο, επειδή θα είναι μισής ώρας υπόθεση για την τουρκική αεροπορία, ακαριαίο και ολοκληρωτικό, χωρίς να μπορέσει η Ελλάδα να αντισταθεί. Απλά θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή!

ΙΑ) Η Αθήνα είναι μια κακόγουστη, άσχημη και βρωμερή πόλη. Είναι μια πόλη από το μέλλον, όπου οι άνθρωποι μεταβάλλονται τεχνητά σε υβρίδια με τα ψυχολογικά πειράματα που γίνονται σε βάρος τους και τα δηλητήρια που τρώνε και αναπνέουν. Είναι μια πόλη όπου γίνεται πείραμα δημιουργίας ανθρώπων υβριδίων, που θα κατοικούν την Ελλάδα στο μέλλον. Είναι εν κατακλείδι, μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ πόλη

ΙΒ) Η ανάπτυξη που θα έφερνε στο ΑΕΠ το κτίσιμο μιας νέας πρωτεύουσας (σκεφτείτε μόνο το μέγεθος των κατασκευαστικών έργων) θα ήταν τρομακτική. Η ανάπτυξη αυτή θα τροφοδοτούνταν από τη νέα πρωτεύουσα για τουλάχιστον 30 χρόνια και η Ελλάδα θα ξεπερνούσε σε Εθνικό Πλούτο ακόμα και την Ολλανδία! (δείτε το παράδειγμα του Καζακστάν με την Άλμα -Ατα και την Αστάνα, τον ρυθμό ανάπτυξης 8% που θα είναι σταθερός για 30 χρόνια λόγω της ανάπτυξης της Αστάνα…).

ΙΓ) Λόγοι καθημερινοί, ποιότητας ζωής και ασφάλειας. Όπως η κίνηση στους δρόμους, η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενοφόρων, το παρκάρισμα, που είναι πλέον αδύνατο και μπλοκάρει όλους τους δρόμους, η έλλειψη πόσιμου νερού, που θα καταστεί τα επόμενα χρόνια ζωτικότατο πρόβλημα, η έλλειψη καθαρού αέρα, τα λύματα, η αδυναμία επιβολής της νόμιμης τάξης, η εγκληματικότητα, οι κουκουλοφόροι, τα άβατα στα Εξάρχεια, τα γκέτο των λαθρομεταναστών … και πολλά αλλα που δεν υπάρχει καμία απολυτως περίπτωση καποτε να διορθωθούν διότι τέτοια είναι η δομή της πόλης αυτής.

ΙΔ)Τέλος λόγοι ιδεολογικοί, πρέπει να συμβολίζουν αυτή την επιχειρούμενη αναγέννηση. Η αλλαγή πρωτεύουσας έχει οπωσδήποτε τον συμβολισμό της γέννησης του νέου. Της αναγέννησης, της επανίδρυσης του κράτους, της ελπίδας. Δυστυχώς η «επανίδρυση του κράτους» που είχε ως σύνθημα κάποια κυβέρνηση, περιορίστηκε στο ίδιο επίπεδο που είχε η «αλλαγή», κάποιας προηγούμενης. Περιορίστηκε μόνο στην κατάργηση της σχολικής ποδιάς και στο αυτόματο διαζύγιο…!

Υπάρχουν πολλά κράτη τα οποία έχουν ως πρωτεύουσα την εθνική τους πρωτεύουσα, δηλ. πόλη στην οποία δημιουργήθηκε η εθνική ιδεολογία, η εθνική αφύπνιση, η εθνογένεση και οι διεργασίες για την δημιουργία εθνικού κράτους (π.χ. εθνικές πρωτεύουσες είναι το Παρίσι για τους Γάλλους, το Λονδίνο για τους Άγγλους, η Άγκυρα {διότι εκεί δημιουργήθηκε η ιδέα δημιουργίας τουρκικού έθνους, ενώ η Κων/πολη συμβόλιζε το Οθωμανικό}). Υπάρχουν όμως και πολλά κράτη που έχουν ως πρωτεύουσες απλά διοικητικά κέντρα, τα οποία επέλεξαν με κριτήρια γεωπολιτικά και στρατηγικά, όπως η Βόννη και η Βαιμάρη για τους Γερμανούς, η Μαδρίτη για τους Ισπανούς, το Τόκιο, που έγινε νέα πρωτεύουσα για να ρίξουν οι Ιάπωνες τις ακριβές τιμές των ακινήτων. Η Βραζιλία έκτισε την νέα της πρωτεύουσα, την Brasilia, μόλις σε 3 χρόνια το 1970. Το Καζακστάν μετέφερε την Άλμα Ατα το 2000, κτίζοντας νέα πρωτεύουσα, την Αστάνα, ξοδεύοντας μόλις 8 δις $, τα μισά δηλαδή απ’ όσα ξόδεψε η κα Αγγελοπούλου για το Ολυμπιακό φαγοπότι. Επιπλέον απέκτησε ρυθμό ανάπτυξης 8%, που λόγω της πολύπλευρης ανάπτυξης της νέας πρωτεύουσας, που θα συνεχιστεί ακόμα 30 χρόνια, θα διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης ίσως και μεγαλύτερο, ξεπερνώντας σε ΑΕΠ χώρες όπως η Βρετανία και η Ιταλία, πού σήμερα συμμετέχουν στους 8 πλουσιότερους του κόσμου, στην G8! Ακόμη και η Περσία δεν ανασύστησε τα Σούσα, την Περσέπολη και το Ισφαχάν, αλλά έκτισε μια νέα πόλη την Τεχεράνη, για στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους. Και το Ιράκ επίσης δεν πήγε στην Βαβυλώνα, αλλά στην Βαγδάτη, που το 1900, είχε 24.000 κατοίκους.
Η Αθήνα, αφού η ελληνική εθνογένεση (η ελληνική εθνογένεση δεν σηματοδοτεί την δημιουργία κάτι νέου, αλλά την αφύπνιση του παλαιού, του προϋπάρχοντος. Σε αντίθεση με την Ιταλία π.χ., που πρώτα έγινε κράτος από ανομοιογενείς πληθυσμούς- τους ελληνικής καταγωγής νότιους, τους Λατίνους και τους κελτογερμανούς του βορά, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Κρίσπι να πει στην Βουλή, μόλις έγινε η ένωση το 1871, το περίφημο: «Φτιάξαμε κράτος, τώρα απομένει να φτιάξουμε και έθνος») έλαβε χώρα στα Γιάννενα, στην Μοσχόπολη Κορυτσάς και στην Κωνσταντινούπολη και όχι στο ανύπαρκτο χωριό των 3.500 αλλόγλωσσων κατοίκων όπως ήταν τότε, δεν είναι λογικό και δεν έχει και το ιστορικό δικαίωμα να εξακολουθεί να είναι και να θεωρείται πρωτεύουσα του Ελληνισμού με τα τόσα καταστροφικά μειονεκτήματά της.

Η μη έγκαιρη αλλαγή της πρωτεύουσας, δημιούργησε όλα τα δεινά για τον Ελληνισμό. Δημιουργήθηκε έτσι στην Αθήνα μια τάξη αστών χωρίς εθνική συνείδηση, με άνομα συμφέροντα, η οποία αντέδρασε σθεναρά σε κάθε εθνική ιδέα και προσπάθεια αναγέννησης αυτού του κράτους. Είναι ενδεικτικό της «εθνικής συνείδησης» που είχαν το γεγονός ότι, το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτικών και των αστών αυτής της πόλης μετά την ανεξαρτησία, έγινε το θέμα των «Ετεροχθόνων» με αναρίθμητους προβληματισμούς εντός και εκτός κοινοβουλίου. Το θέμα δηλαδή αν έχουν δικαίωμα σε κείνο το μικρό ελληνικό κράτος της Πελοποννήσου και της Στερεάς, να εγκατασταθούν να ζήσουν, να πολιτευθούν και δραστηριοποιηθούν Έλληνες από την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Πόλη, την Μ. Ασία … Οι «Ζαΐμηδες» και οι «Νοταράδες» της Αθήνας (κατά τον λόγο του Μακρυγιάννη, που εξ αιτίας αυτών «σιχάθηκε το ρωμαίικο»), βοηθούμενοι και από τις περιρρέουσες ιδεολογίες της εποχής, στις οποίες συμμετείχε ακόμα και ο Παπαρηγόπουλος, ο οποίος από την άλλη αγωνίζονταν, να αποδείξει πως ο Φαλμεράυερ, ήταν εσκεμμένα ανθέλληνας, θεωρούσαν ως Έλληνες την καταγωγή μόνο όσους ζούσαν μέχρι την Λαμία και τους βορειότερους ως Έλληνες κατ΄ επιλογή τους!!!
Θαυμάστε την απάντηση που έδωσε στους «Ζαΐμηδες» ο σύντροφος του μεγάλου Ρήγα Φεραίου, ο Χριστόφορος Περαιβός, στην Εθνοσυνέλευση της 7ης Μαρτίου 1844.
«..Λοιπόν οι Ζωσιμάδαι εκείνοι, οι στύλοι της ελληνικής αναγεννήσεως, δια τούτο εκκένωσαν τους θησαυρούς των εις την εκπαίδευσιν και τον φωτισμόν του Έθνους όλου, δια να κηρύξωμεν σήμερον ότι Έλληνες δεν είναι οι Ηπειρώται; Λοιπόν το Σούλι το ηρωικόν Σούλι, δια τούτο δυο έτη εβάσταζε τον χείμαρον εξήντα χιλιάδων μαχίμων τουρκαλβανών, ετοίμων να πλημυρίσωσιν εις την αρχήν της επαναστάσεως την ήδη ελευθέρα Ελλάδα, δια να είπωμεν σήμερον, ότι οι Σουλιώται δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους λοιπούς Έλληνας; Λοιπόν η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Ήπειρος, δια τούτο ήσαν προπύργια του ελληνικου πολέμου;… Μη αδελφοί, δια το όνομα του Θεού! Ας μη προξενήσωμεν τοιαύτην ανίατον πληγήν εις την αγαπητήν πατρίδα! Μη , δια λόγους μικρούς εφήμερων συμφερόντων και παθών, θυσιάσωμεν συμφέροντα κοινά, γενικά, μεγάλα, αιώνια!!… Θα φιλονικούμεν ακόμα για το πόσους περισσότερους Έλληνας ν΄αποκλείσωμεν;»
Αυτή ήταν η Αθήνα και αυτή η αστική της τάξη και ο αθηναϊκός τύπος! Όμως για λόγους ιστορικούς, λόγω της συμβολής της Αθήνας στην γένεση της Δημοκρατίας, πριν 2.500 χρόνια, θα μπορούσε να παραμείνει τιμητικά το κοινοβούλιο (όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη, να έχουν αλλού το κοινοβούλιο και αλλού την έδρα της κυβέρνησης), αφού βέβαια αλλάξει και το πολιτειακό σύστημα με την δημιουργία Γερουσίας, σώματος που θα αποκλείσει την διαφθορά και θα μοιράσει ισοδίκαια πόρους και ανάπτυξη σε πρωτεύουσα και Επαρχία (ένας Γερουσιαστής από κάθε νομό, ανεξαρτήτως πληθυσμού), εκλογή Προέδρου από τον λαό και θεσμοθέτησης του Δημοψηφίσματος για τα εθνικά θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, πράγμα που το σύνταγμα της Ελλάδος το απαγορεύει με πονηρία, γενόμενο έτσι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤ΄ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στην Ευρώπη.

Η μεταφορά της πρωτεύουσας ίσως είναι η σημαντικότερη κίνηση αναδιάρθρωσης και επαναδημιουργίας του ελληνικού κράτους, που θα ενείχε την ελπίδα της επιβίωσής του.
Τα τζάκια, ο τύπος και τα συνδικάτα της Αθήνας θα αντιδράσουν λυσσαλέα, όποιος πολιτικός όμως αποτολμήσει αυτή την κίνηση θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Μέγας της ιστορίας μετά τον Αλέξανδρο!

Διαβάστε περισσότερα...