Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Στις 3 Απριλίου Καραμανλής με Ομπάμα

Η πρώτη από τις συναντήσεις με τον κ. Μπαράκ Ομπάμα που επιδιώκει ο κ. Κ. Καραμανλής ως τα τέλη Απριλίου οριστικοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενισχύοντας σημαντικά το προφίλ του Πρωθυπουργού. Οι κκ. Καραμανλής και Ομπάμα θα έχουν δύο διαδοχικές συναντήσεις στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στα γαλλογερμανικά σύνορα στις 3 και 4 Απριλίου, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να περιμένει μια πρόσκληση για τον Λευκό Οίκο, στα τέλη Μαρτίου.

Οπως ανακοινώθηκε ήδη από την ηγεσία του ΝΑΤΟ, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών που συμμετέχουν στη Συμμαχία, θα συγκληθεί εφέτος στο Κελ της Γερμανίας και στο Στρασβούργο της Γαλλίας, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να συμπροεδρεύσουν ο κ. Νικολά Σαρκοζί και η κυρία Ανγκελα Μέρκελ. Στη σύνοδο αυτή θα μετάσχει και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να έχει σύντομες συναντήσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνόδου οι κκ. Καραμανλής και Ομπάμα θα παρακαθήσουν στις 3 Απριλίου σε κλειστό δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες της συνόδου η κυρία Μέρκελ στο καζίνο του Μπάντεν Μπάντεν.

Στο δείπνο αυτό ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία μιας σύντομης εθιμοτυπικής συνομιλίας με τον νέο «πλανητάρχη», ενώ πρώτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα...την επομένη, οπότε η σύνοδος θα μεταφερθεί στο Παλάτι της Μουσικής του Στρασβούργου. Είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει πολιτικά τις επαφές του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόσο με τον κ. Ομπάμπα όσο και με τον πρόεδρο της Γαλλίας και την καγκελάριο της Γερμανίας, για να τονώσει το ηγετικό του προφίλ σε μια περίοδο όπου όλοι θα αναμένουν τις τελικές αποφάσεις του για τις εκλογές.

Ταυτόχρονα το επιτελείο του Πρωθυπουργού εντείνει τις προσπάθειές του να οριστικοποιήσει μια συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, η οποία έχει κατ΄ αρχάς συμφωνηθεί με το επιτελείο του νέου προέδρου των ΗΠΑ για τις 24 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΟ:Εδω ο κοσμος καιγεται,η χωρα ειναι ουσιαστικα ακυβερνητη,οι Τουρκοι αλωνιζουν μεχρι το Σουνιο κι ο Κωστακης ενδιαφερεται μοναχα να τον βγαλουν φωτογραφια με τον Ομπαμα!!!Μακαρι να εδειχνε τοσο ζηλο και για αλλα θεματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου