Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς πολλά λόγια…ΘΡΑΚΗ.


Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου σαν ανεξάρτητο κράτος από ορισμένα άλλα, για πολλούς ήταν ένα γεγονός που αργά ή γρήγορα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και θα περιπλέξει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στα Βαλκάνια. Προσωπικά πιστεύω πως για να αποφύγεις σαν κράτος τέτοιου είδους προκλήσεις, θα έπρεπε εγκαίρως να είχε προβλεφθεί μια τέτοια κίνηση και να είχαν παρθεί τα ανάλογα μέτρα. Ωστόσο στην Ελλάδα οι έννοιες πρόληψη και ο σχεδιασμός, κυρίως στα εθνικά θέματα, είναι άγνωστες όπως επίσης έννοια άγνωστη είναι και ο σεβασμός στους 5.000.000 «ένοχους» Έλληνες που τόλμησαν να μην κατοικούν στην Αθήνα.

Μέσα σε αυτούς τους «ένοχους» Έλληνες, υπάρχουν κάποιοι πιο…«ένοχοι» που κατοικούν στη Θράκη και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου αριθμούν περί τους 350.000 κατοίκους. Το 70% είναι χριστιανοί ενώ το υπόλοιπο 30% μουσουλμάνοι. Η συνθήκη της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923 αναφέρει κάποια άρθρα περί προστασίας των μειονοτήτων, και θρησκευτικών ελευθεριών, τα οποία έγιναν σεβαστά και τηρήθηκαν από την Ελλάδα. Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν έκανε το ίδιο στη Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Τένεδο. Το ότι η Ελλάδα αδιαφόρησε και δεν στήριξε όσους διώχτηκαν στις τρεις προαναφερθέντες περιοχές, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ίδιο αδιαμφισβήτητο είναι πως συνεχίζει να αδιαφορεί και για όλους όσους κατοικούν στη Θράκη μας. Τα γεωγραφικά όρια της Τουρκίας ναι μεν βρίσκονται στα σύνορα του Έβρου, ωστόσο όμως η ταχτική και η πολιτική που ασκεί ουσιαστικά το γειτονικό κράτος, παραπέμπει στη προσπάθεια μιας συγκυριαρχίας στη Θράκης μας.

Η ύπαρξη ενός μορφώματος στη Θράκη μας, με το όνομα Τούρκικο προξενείο
έχει ρόλο υπονομευτικό και δεν σέβεται την «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων» που συντάθηκε στις 24 Απριλίου το 1963, υπογράφηκε από την Ελλάδα το Φεβρουάριο του 1975, και από τη Τουρκία το Φεβρουάριο του 1976. Στο άρθρο 55 αυτής ορίζεται «Υπό την επιφύλαξιν των προνομίων των και των ασυλιών πάντα τα πρόσωπα άτινα απολαύουν των προνομίων τούτων και ασυλιών, έχουσι υποχρέωσιν όπως σέβωνται τους νόμους και κανονισμούς του κράτους διαμονής. Έχουσιν ωσαύτως υποχρέωσιν όπως μη αναμειγνύωνται εις τας εσωτερικάς υποθέσεις του κράτους τούτου».
Και συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο…«Οι προξενικοί χώροι δεν χρησιμοποιούνται κατά τρόπον μη συμβιβαζόμενον προς την άσκησιν των προξενικών καθηκόντων»!

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, το Τούρκικο προξενείο χρηματοδοτεί οτιδήποτε το ανθελληνικό, «φακελώνει» όσους αντιτίθεται στα σατανικά σχέδια του, επιβουλεύεται την εθνική μας συνοχή και κυριαρχία, όπως επίσης προσπαθεί να υφαρπάξει Ελληνικές περιουσίες. Η αντίδραση των Ελληνικών κομμάτων χρόνια τώρα ενάντια σε αυτή τη στάση ήταν και είναι άξια απορίας. Αδιαφορούν για όλους και για όλα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ψήφους των κατοίκων της Θράκης με διάφορα τεχνάσματα, και συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις προκλήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε, τελευταία μέσω του Αλέξη Τσίπρα, ονόμασε τους εκεί μουσουλμάνους Τούρκους ενώ την ίδια στιγμή χωρίς ίχνος ευαισθησίας, δεν πήρε σαφή θέση ενάντια στη προσπάθεια του Τουρκικού προξενείου που επιχειρεί την υφαρπαγή Ελληνικών περιουσιών, με σκοπό να δημιουργήσει μια «συνέχεια» στη Τουρκική επικράτεια.
Η άνθηση και η οικονομική ευημερία μιας περιοχής, σημαίνει αναβάθμιση αυτής, έδαφος για επενδύσεις, λιγότερη ανεργία και ευοίωνο μέλλον. Ωστόσο τα στατιστικά σε αυτή τη περίπτωση δείχνουν άλλα. Εδώ τη «μερίδα του λέοντος» να την κατέχουν κύκλοι που εξαρτώνται από την Άγκυρα, και όχι οι αγνοί πατριώτες.

Έλληνες πολιτικοί σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε και βάλτε ένα τέλος στο βρώμικο ρόλο του Τουρκικού προξενείου, εκμεταλλευόμενοι τη «Σύμβαση της Βιέννης επί των προξενικών σχέσεων».

Έλληνες πολιτικοί επιτέλους καταλάβετε για ποιο ρόλο σας ψηφίσανε αυτοί που το έκαναν.

Και για να τελειώνουμε Έλληνες πολιτικοί αντιληφθείτε πως…όταν έχεις δύο παιδιά πρέπει να τα αγαπάς το ίδιο.

Loukas

3 σχόλια:

 1. Αν ήθελαν να φύγει η Θράκη από τη κυριαρχία του τούρκικου και μουσουλμανικού καθεστώτος θα έδιναν σε όλους κίνητρα ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί.
  Υποδομές νέων τεχνολογιών, νέο πολεοδομικό σχέδιο για ανθρώπινη ανάπτυξη και δωρεάν γη όσους διατίθενται να ζήσουν εκεί μόνιμα και να ανοίξουν επιχειρήσεις για μια ακόμα 10ετία. Όμως όταν η περιοχή θα απαιτήσει αυτονομία θα ψαχνομαστε...
  Και από τα παραπάνω δεν είναι κάτι το δύσκολο από άποψη δικαιωμάτων αφού θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες ανεξάρτητα του θρησκεύματος τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Τουρκία χρηματοδοτεί τους τουρκογενείς μουσουλμάνους της Θράκης, για να αγοράζουν περιουσίες που πουλούν οι Έλληνες, οι οποίοι την εγκαταλείπουν σιγά-σιγά. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι μία ημέρα οι μουσουλμάνοι θα είναι και πλειονότητα, αλλά και ισχυρότεροι οικονομικά από τους χριστιανούς (Έλληνες) και θα ζητήσουν αυτονόμηση.
  Την ίδια πολιτική εφαρμόζει και η Αλβανία στην Θεσπρωτία, χρηματοδοτώντας του Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα και προτρέποντάς τους να αγοράζουν περιουσίες εκεί και να προσπαθούν να συγκεντρώνονται στην Θεσπρωτία αναζητώντας δουλειά εκεί. Έτσι πάνε να δημιουργήσουν έναν αλβανικό θύλακο, ο οποίος θα προωθήσει τα ήδη υπάρχοντα αιτήματα των Αλβανών για αποζημιώσεις των (ανύπαρκτων) περιουσιών των «Τσάμηδων», αλλά και να ζητήσουν αργότερα αυτονόμηση της Ηπείρου, η οποία θα ενωθεί με το βόρειο κομμάτι, το οποίο η Ελλάδα έχει εντελώς εγκαταλείψει.
  Οι κατακτήσεις, βλέπετε, δεν γίνονται μόνο με πολέμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα σε όλους,

  και καλώς ήρθατε.

  Θέλω να πω πως όσα είπε ο προηγούμενος φίλος Homo Cretensis με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και θέλω επίσης να τονίσω πως αυτή είναι ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ πολιτική μιας και την έκανε πρώτο το Ισραήλ.

  Αν δεν ανοίξουν οι πολιτικοί μας τα μάτια σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ δυστυχής καταστάσεις για εμάς.

  Λουκάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή