Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Συνελήφθη 11χρονος διαρρήκτης στη Θες/νίκη

Ένα 11χρονο αγοράκι, αλβανική καταγωγής, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στους Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, την ώρα που λήστευε καφετέρια της περιοχής μαζί με τον 20χρονο συνεργό του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το ταμείο 150 ευρώ και δύο τηλεοράσεις, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν μαζί τους άλλες τέσσερις τηλεοράσεις.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων που πραγματοποιούσαν περιπολία. Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει, ενώ το 11χρονο αγοράκι συνελήφθη και όπως διαπιστώθηκε στερείτο παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων για νόμιμη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Παυλοπουλε σε ευχαριστουμε!

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2009
    Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού
    Στις 21 Μάρτη έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι,φοιτητές,μαθητές έδωσαν ένα δυναμικό παρόν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ξενοφοβία,το σεξισμό,τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό γενικότερα. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της ίδιας μέρας στις 2. Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια με αποτέλεσμα μια δυνατή νεροποντή παρα λίγο να ακυρώσει την απο πολλές μέρες προκαθορισμένη πορεία προς την βουλή.
    Η υπομονή και η επιμονή των διαδηλωτών επικράτησε τελικά της βροχής και έγινε μια πολύ καλή πορεία από αρκετό κόσμο(σημαντικό αριθμό αν υπολογίσουμε το πρόβλημα της βροχής).
    Ένα πολύχρωμο και πολύγλωσσο πλήθος έδωσε ζωντάνια στο κέντρο της Αθήνας.Τα συνθήματα ήταν ενωτικά αλλά και καταγγελτικά για τους θανάτους που συμβαίνουν έξω απο το αλλοδαπών στην "πέτρου ράλλη" αλλά και λόγω της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε η μετανάστρια,εργαζόμενη,γυναίκα,συνδικαλίστρια Κ.Κούνεβα με βιτριόλι.
    Σαν πρώιν χρήστης ήμουν εκεί γιατί είχα και έχω βρεθεί θύμα ρατσισμού για το "μαύρο" παρελθόν μου όπως και τόσοι άλλοι όμοιοί μου. Παλεύω κι εγώ κατα του ρατσισμού γενικότερα (&συγκεκριμένα όπου χρειάζεται) προσπαθώντας να διευρύνω όσο μπορώ την αντιρατσιστική μου συνείδηση.
    Είμαι απο αυτούς που πιστεύουν πως δεν είναι οι μετανάστες που ρίχνουν τα μεροκάματα αλλά οι εργοδότες οι οποίοι προσλαμβάνουν αυτούς τους ανθρώπους και δουλεύουν σε πολύ άσχημες συνθήκες με πολύ χαμηλό μεροκάματο.Καθαρός εκβιασμός;Ναι.Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλέψουν οι οικογένειές τους θα υποφέρουν περισσότερο.Οι ίδιοι έχουν έρθει εδώ ρισκάρωντας τα πάντα επειδή κάποιοι απατεώνες σύγχρονοι δουλέμποροι τους έταξαν έναν παράδεισο, που δεν υφίσταται ούτε καν για τους ντόπιους. Από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στη Ελλάδα η επιστροφή στη χώρα τους είναι φοβερά επικύνδινη γιατί είτε έρχονται από εμπόλεμες χώρες είτε από χώρες με αδίστακτα δικτατορικά καθεστώτα.Ποιοί κερδίζουν τελικά από αυτή την κατάσταση;Γιατί χρησιμοποιούν αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους προς όφελός τους;Δεν είναι άδικο οι εκμεταλευτές να ρίχνουν την ευθύνη στην πλάτη των εκμεταλλευόμενων ότι τους καπνίσει όπως:εγληματικότητα,ανεργία,κ.τ.λ;
    Θετικές εντυπώσεις άφησε στην διαδήλωση περιοδικό γραμμένο (για πρώτη φορά)στις γλώσσες των μεταναστών & στα ελληνικά από την νεοασύστατη Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Κατά την ταπεινή μου γνώμη όλοι αυτοί οι άνθρωποι (με μερικούς γνωρίστικα) αξίζουν συγχαρητήρια για τον αλτρουισμό τους και την ανιδιοτέλειά τους.
    Ως πότε ρε παιδιά θα τρωγόμαστε μεταξύ μας και θα αφήμουμε λίγους και εκλεκτούς να πλουτίζουν ανεξέλεκτα στις πλάτες μας;;
    Αναρτήθηκε από ulysses στις 2:48 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή