Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Θυρα 4: Η Ντροπη των Οπαδων!

Πολλες φορες εχουμε δει σε αγωνες μεταξυ ομαδων της Αθηνας και Θεσσαλονικης, οπαδους να χρησιμοποιουν στα συνθηματα τους αντεθνικους χαρακτηρισμους για να πικαρουν τους αντιπαλους. Ως Ελληνες εθνικιστες αυτο ειναι κατι το οποιο δεν το δεχομαστε και το καταδικαζουμε απο οποια πλευρα κι αν προερχεται!Τι γινεται ομως στην περιπτωση που οι ιδιοι οπαδοι αυτοαποκαλουντε με τον τροπο που οι αντιπαλοι χρησιμοποιουν εναντιον τους? Τι εννοουμε ?

Στον προσφατο αγωνα μεταξυ Παοκ και Ολυμπιακου οι οπαδοι
του συνδεσμου ΘΥΡΑ 4 ειχαν αναρτησει Βουλγαρικες σημαιες
στο γηπεδο. Εκτος αυτου, στο επισημο website τους http://www.paokgate4.gr/ εχουν βαλει μια σημαια της Βουλγαριας και στο κειμενο που ακολουθει αναφερουν την
Θεσσαλονικη και την Μακεδονια ως ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!! Μεσα στην σημαια απεικονιζεται ενας κουκουλοΦλωρος ετοιμος να πεταξει βομβα μολοτοφ.


Στο παρελθον ο ιδιος συνδεσμος εχει αναρτησει σημαια της Τουρκιας χωρις να εχει υπαρξει
οποιοδηποτε προβλημα!
Το 2004 πριν τους Ολυμπιακους αγωνες ο ιδιος συνδεσμος και παλι ειχε αναρτησει πανο στο γηπεδο της Τουμπας το οποιο ελεγε "No olympic games in fucking Athens"!!! Το πιο ανησυχητικο απ'ολα ειναι οτι δεν υπαρχει καμια θεση απο τον επισημο Παοκ η' απο τους υπολοιπους συνδεσμους γι'αυτο το γεγονος!

Φυσικα δεν περιμενουμε παρεμβαση απο συνδεσμους του Παοκ που δηλωνουν "εθνικιστες" οταν και οι ιδιοι στην σελιδα τους
στο διαδικτυο μιλουν με τα πιο ασχημα λογια εναντιον της Αθηνας και των κατοικων της και εμφανιζουν χαρτη που γραφει "Independent Northern Greece" ! http://www.northerners.gr/arthra_07_05_21_milan_liverpool.html

4 σχόλια:

  1. File, to sholio sou den einai tipota allo para mia apo ta idia ton fanatikon filathlon.
    An theleis na kaneis mia dikaiei analysi koita kai tin alli plevra.. e.. ti les...? I mipos otan oi Athinaikes omades apokaloun Voulgarous tous Thessalonikois einai OK?

    I kritiki kata tis Athinas einai apolyta dikaiologimeni. I misi Ellada mazeftike se moia poli, giati?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα του τοπικ ειναι αλλο αλλα θα σου απαντησω. Τι φταιει ο καθενας που ετυχε να γεννηθει στην Αθηνα? Τι φταιει η Αθηνα ως πολη? Το αν οι Θεσσαλονικεις ονειρευοντε να γινουν πρωτευουσα, το αν νιωθουν αδικημενοι περι εργων η' επειδη η βουλη ειναι στην Αθηνα δεν τους κοιταει κανεις πολιτικος(οπως οι ιδιοι λενε) εμεις τους ευχομαστε να πραγματοποιηθουν οι ευχες τους! Μακαρι να παρουν και την βουλη, να παρουν και 1-2 εκ κοσμου, να παρουν 2-3 εκ αυτοκινητα, το καυσαεριο για να ανασανουμε λιγακι, να παρουν οτι γουσταρουν ωστε να μας κανουν την ζωη πιο ομορφη!
    Επι το πλειστον οι Αθηναιοι αγαπουν την Θεσσαλονικη και την Μακεδονια και την επισκευτοντε συχνα.
    Και ας παμε και σε πιο πρακτικα ζητηματα. Το 1990, 1 εκ Αθηναιοι συγκεντρωθηκαν στο συλλαλητηριο για την Μακεδονια που εγινε στον Πειραια. Μεσα στο 2008 εγιναν πολλες πορειες και παλι στην Αθηνα για το ιδιο θεμα, ενω στην Θεσσαλονικη εγινε μονο μια που και σε αυτη παρεβρισκοντω πολλοι Αθηναιοι που ειχαν ερθει οδικως απο την Αθηνα. Για μας δεν υπαρχουν Αθηναιοι,Θεσσαλονικεις,Κρητικοι, Πατρινοι κλπ. Ειμαστε ολοι Ελληνες και δεν χωριζουμε την Ελλαδα σε τμηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. File mou, apo tin apantisi sou vgenei oti eisai enas fanatikos opados, katavlakiotis, kai logo tis krisis me to FYROM katanoeis kai ligo aftous apo kei pano tous voulgaroellines e?
    Ola afta ta stolideia pou existoreis, peri oi Thessalonikeis theloun afto kai legoun ekeino, einai diplomatikes mpourdes pou den armozoun se ena bloger me Ethniki synideisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να σταμάτησα να αναρτώ στο συγκεκριμένο ιστολόγιο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν το επισκέπτομαι, όπως επίσης δεν σταμάτησα να επιθυμώ τα καλύτερα για αυτό.

    Δεν υπάρχει Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ. Υπάρχουν και η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και η Ηπειρος και η Θεσσαλία κλπ.

    Είμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και έχουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, τούτο το δύσκολο καιρό, που περνάμε να τον περνάμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΜΗΝ ΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΑΔΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.

    Ο φίλος μου ο zanglos - που έχω συχνή επικοινωνία μαζί του - αλλά και ο πρώην συνεργάτης στο arena-gr

    αγαπούν την ΕΛΛΑΔΑ το ίδιο.

    Εύχομαι να έχουμε την υγειά μας και το μυαλό μας ώστε να αγγίξουμε ΞΑΝΑ την έννοια της ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ.

    Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή