Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί ο όρος ασύμμετρη απειλή αναπτύχτηκε τις δυο τελευταίες δεκαετίες; τι συμβαίνει τις δυο τελευταίες δεκαετίες στα βαλκάνια;



Κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής υπεγράφη στην Ελλάδα μυστική συμφωνία με την κωδική ονομασία “Κόκκινη Προβιά”, γνωστή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως Gladio, stay behind κλπ., η οποία προέβλεπε την απευθείας συνεργασία των ελληνικών ειδικών δυνάμεων καταδρομών με την CIA.


Αναδημοσίευση από το http://www.nationalpride.wordpress.com/


Η συμφωνία προέβλεπε την τοπική στρατολόγηση από τον τοπικό πληθυσμό μιας δυνάμεως 2200 ανδρών βορείως του Αλιάκμονος και μια εφεδρική δύναμη 1500 ανδρών στην κεντρική και νότια Ελλάδα. με την συνεργασία και τις οδηγίες πρακτόρων της CIA είχε δημιουργηθεί σταδιακά σε ολόκληρη την χώρα ένα δίκτυο από 160 κρύπτες μυστικού πολέμου και από 827 ανορθόδοξου πολέμου.

Στις κρύπτες μυστικού πολέμου είχαν εναποθηκευτεί εκρηκτικά, υλικά για δολιοφθορές, υλικό για ψυχολογικό πόλεμο, τηλεπικοινωνιακό υλικό και όπλα κυρίως σοβιετικής προελεύσεως τα οποία προορίζονταν για επιθέσεις εναντίον επιλεγμένων στόχων για να φανεί ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν έργο των κομμουνιστών ή να δράσουν αναλόγως στο πολιτικό status. σύμφωνα με τους ανθρώπους που βρήκαν τις κρύπτες αυτές ήταν τεράστιες και περιελάμβαναν μέχρι και βλήματα όλμων.


Η εθνικά απαράδεκτη άμεση και μυστική σύνδεση μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών με ένα επίλεκτο τμήμα του ελληνικού στρατού αποτελούσε εν δυνάμει διαρκή κίνδυνο για την δημοκρατική νομιμότητα και παρείχε στις Ηνωμένες Πολιτείες την δυνατότητα να ελέγχουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είναι βέβαιο ότι σε αυτούς τους μηχανισμούς στηρίχτηκαν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967 για να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και να εδραιώσουν την 7χρονη παραμονή τους στην εξουσία.

Ο Κλεάνθης Γρίβας ψυχίατρος, διδάκτωρ ψυχιατρικής και συγγραφέας του βιβλίου “τρομοκρατία, ένα προνομιούχο μέσο άσκησης πολιτικής - το ΝΑΤΟ και η επιχείρηση Gladio “, υποστηρίζει πως δεν έκλεισε ποτέ το θέμα κόκκινη προβιά στην Ελλάδα. υποστηρίζει επίσης πως η επιχείρηση “κόκκινη προβιά” δεν χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου κομμουνιστικού κινδύνου αλλά για την διαφοροποίηση κατά το δοκούν του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζιμ Ντόνοβαν (CIA): “ο κομμουνιστικός κίνδυνος στην Ευρώπη ουδέποτε υπήρξε, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καθυποταγεί πολιτικά η Ευρώπη”.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ντάνιελ Γκάνζερ, επικεφαλής ερευνητή του ινστιτούτου σύγχρονης ιστορίας της πολυτεχνικής σχολής της Ζυρίχης τα οποία αποκαλύπτονται στο βιβλίο του: “Οι κρυφοί στρατοί του ΝΑΤΟ, η οργάνωση Gladio και η τρομοκρατία στην Δυτική Ευρώπη”, αποδεικνύεται πως μετά από απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για διερεύνηση του θέματος οι μοναδικές χώρες που συγκρότησαν κοινοβουλευτικές επιτροπές ήταν η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ελβετία. Στην Ελλάδα όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και στην Τουρκία το θέμα θάφτηκε από τους πολιτικούς και δεν διερευνήθηκε ποτέ!

Οι ενέργειες που έγιναν από αυτές τις “ασύμμετρες” νεοφασιστικές οργανώσεις από την εποχή του ΄90 που υποτίθεται ότι τελείωσε το θέμα μέχρι και σήμερα είναι άγνωστες, γίνεται όμως αντιληπτή η ύπαρξη του δικτύου από τις προβοκάτσιες που παίζονται κάθε τόσο μέσω των ΜΜΕ αλλά και μέσω του διαδικτύου.

Στην εκπομπή παρουσιάζεται εκτενής συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος ο Γκάνζερ στο κανάλι. Το σχέδιο είναι εφαρμογή της τακτικής του Τίτο και ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η καλλιέργεια της απειλής, η τρομοκράτηση του κόσμου για πιθανή εισβολή ξένων δυνάμεων, κομμουνιστών τότε, μελών της αλ-κάϊντα σήμερα, πράγμα που υπονομεύει και σαμποτάρει την καθαρή μορφή λαϊκού αγώνα.

Για την καλλιέργεια απειλής τα τελευταία χρόνια, έχοντας υπ΄όψιν και την αλλαγή των συνθηκών και των δυνατοτήτων που έχει σήμερα ο άνθρωπος, έχουν οργανωθεί διάφορες ομάδες δήθεν αντιεξουσιαστών δήθεν κομμουνιστών οι οποίοι καλυπτόμενοι από μια “κόκκινη προβιά” προωθούν την φοβία προς την εξουσία, συγκεντρώνοντας και διαμοιράζοντας προπαγανδιστικό υλικό, παραπληροφορώντας τον λαό και δημιουργώντας στέκια αναρχισμού. λύκοι με προβιά προβάτου. Με αυτόν τον τρόπο καταλύεται η δημοκρατία και η κοινωνία οδεύει σταδιακά προς πραξικόπημα. Από την άλλη οι κλοπές όπλων που παρατηρούνται σε ελληνικά στρατόπεδα είναι αναρίθμητες.

Η ιστορία ξεκινά μετά τον εμφύλιο. Ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαξεβάνης (το κουτί της Πανδώρας) με βάση την έρευνα που έχει κάνει δηλώνει στην εκπομπή πως δεν πρόκειται για κομμάτι του ελληνικού στρατού, πρόκειται για 7500 στρατιώτες στην πλειοψηφία τους πολίτες που στρατολογούν με όρκο. Οι άγγλοι ξεχώρισαν και εκπαίδευσαν γύρω στα δέκα άτομα στα οποία ανέθεσαν την δημιουργία του στρατού, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δροσογιάννης και ο Νατσινας, μετέπειτα διοικητής της ΚΥΠ και δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ο Μανώλης Ζαχαράκης, επίσης διοικητής της ΚΥΠ. οι άνθρωποι αυτοί επάνδρωσαν το σχέδιο Α, το οποίο προέβλεπε επέμβαση στην Αλβανία για την ανατροπή του καθεστώτος του Χότζα.

Ήρθαν στην Ελλάδα και εκπαίδευσαν γύρω στους 800 αντιφρονούντες βορειοηπειρώτες στον Όλυμπο. Ο πρώτος κορμός του μυστικού πολέμου δημιουργήθηκε στην Ήπειρο με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Ο πρώτος πυρήνας δημιουργείται, με ανθρώπους που φτάνουν από την Μέση Ανατολή, το Ιδέα.

Είναι οι άνθρωποι που παίζουν βασικό καθοριστικό ρόλο στο Κυπριακό και σε πολιτικές δολοφονίες της εποχής εκείνης συμπεριλαμβανομένου και του Γιορκατζή. Αντίστοιχο δίκτυο υπήρχε και στην Κύπρο υπό τον Γιορκατζή ο οποίος αργότερα δολοφονήθηκε όταν κάποιοι υπέθεσαν ότι θα άνοιγε το στόμα του. Το αντίστοιχο τουρκοκυπριακό δίκτυο ήταν υπό τον Ραούλ Ντενκτάς. Στην κρίσιμη περίοδο των κυπριακών επεισοδίων τα δυο δίκτυα δημιουργούν προβοκάτσιες και εμπλέκουν και τις δυο πλευρές ακόμα και σε πόλεμο, όπως έγινε το 1964 και 1974. Έχουμε ακόμα εμπλοκή στην “βία και νοθεία”, στην προβοκάτσια στον Γοργοπόταμο το ΄64, στην δολοφονία Λαμπράκη και σαφώς στα πραξικοπήματα. Έχουμε σαφώς εμπλοκή με νεοφασίστες έχουμε σαφώς εμπλοκή με τις βομβιστικές επιθέσεις του ΄70 στην Αθήνα.

Από απόρρητα έγγραφα προκύπτει ότι, οι άνθρωποι που κατέθεσαν υποτυπωδώς στον κ. Σουνδια για την υπόθεση διερωτήθηκαν από τον ανακριτή, τι σχέση έχει το δίκτυο με το Γοργοπόταμο, με την έκρηξη στο ξενοδοχείο Πλοτίνι στην Θράκη, με την έκρηξη της βόμβας στην Μυτιλήνη στο δημοτικό θέατρο (υπόθεση Παυλη) και με το πραξικόπημα. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς στάθηκαν και στέκονται ακόμα διπλά στην πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων. Μιλάμε για ένα κανονικό παρακράτος που κινδυνεύει να μην αποκαλυφθεί ποτέ γιατί:

α) περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της ηγεσίας του ελληνικού στρατού, ενός μεγάλου μέρους των πολιτικών της Ελλάδος, αρχηγών εκκλησιαστικών οργανώσεων, της Εκκλησιάς της ίδιας, πολιτιστικών οργανώσεων, δημοσιογράφων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και:


β) γιατί σαφώς πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς είναι ακόμα “εν χρήση”.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Gladio, το αντίστοιχο δίκτυο που λειτουργούσε στην Ιταλία περιστοιχιζόταν από την μασονική στοά Π2 και από αυτούς που αργότερα αποτέλεσαν την νέα τάξη των ακροφασιστών.

Ο Βαγγέλης Χωραφάς του περιοδικό Monthly review http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/

επισημαίνει πως οι Αμερικανοί εδώ και αρκετό καιρό έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο “αποκαταστάσεως” της δημοκρατίας με τα λεγόμενα “βελούδινα πραξικοπήματα”. Είναι αυτό το οποίο είδαμε στην Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, στην Γεωργία και αυτό το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται αυτή την στιγμή στην Λευκορωσία, στην Βενεζουέλα, στην Μπούρμα και αλλού. Αυτό γίνεται κυρίως μέσα από τις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Υπάρχουν ισχυρά κέντρα χρηματοδοτήσεως στις ΗΠΑ και υπάρχουν επίσης ισχυρά συντονιστικά κέντρα. Ένα από αυτά είναι το κέντρο Αλβέρτος Αϊνστάιν, ένα κέντρο “μη βίας”, ιδρυθέν από τον Τζιμ Σαρπ, καθηγητή του Χάρβαρντ, το οποίο εν συνεχεία περιήλθε στην δικαιοδοσία της CIA και αυτή τη στιγμή εφαρμόζει σε όλο τον κόσμο προγράμματα ανατροπής καθεστώτων (!!!)

Είναι σαφές ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μεθόδους εντάσεως για να μπορέσουν να κινητοποιήσουν το δυτικό ακροατήριο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση το γεγονός πως μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάμειξη στην Σαϊεντολογία αποτελούν βασικά επιχειρησιακά μέλη της Gladio στην Ελλάδα. Οι προβοκάτσιες που λαμβάνουν χωρά όλα αυτά τα χρόνια από εξωτερικές αλλά και εγχώριες πηγές εναντίον της Μακεδονίας φαίνεται να βρίσκουν επιτέλους την απάντηση τους.
Ο Χαράλαμπος Δίκαρος, υποσμηναγός εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας κατήγγειλε επανειλημμένως την δράση αυτής της παραστρατιωτικής οργανώσεως. σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία είναι έτοιμος να καταθέσει μόλις του ζητηθούν, στο αεροδρόμιο του ελληνικού λειτουργούσε ειδικό σχολειό εκπαιδεύσεως πιλότων για το πως να καταρρίπτουν αεροσκάφη, όχι εχθρικά αλλά φίλια, ανυποψίαστων συναδέλφων.

Ο Νίκος Παπαγεωργάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή δηλώνει πως έχουν συγκεκριμένο λόγο να δημιουργούν αστάθεια, να τρομοκρατούν τον λαό, για να εφαρμόζονται τα κυβερνητικά σχέδια. Μέλος της Gladio απεκάλυψε πως δολοφονούσαν παιδιά, αθώους ανθρώπους, ανθρώπους που ήταν μακριά από πολιτικές τοποθετήσεις για να ζητάει ο πολίτης ακόμη μεγαλύτερη προστασία από το κράτος, ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο, ακόμη μεγαλύτερη καταπίεση. για τον ίδιο λόγο έγινε και η απαγωγή των πακιστανών.»

Για το γενικότερο σχέδιο, ονομασία Gladio/Μασονική στοά Π2-Λίτσιο Τζέλι για Ιταλία: TIMEWATCH - OPERATION GLADIO:

ΜΕΡΟΣ1: http://video.google.com/videoplay?d…756773650110959
MEΡΟΣ2: http://video.google.com/videoplay?d…206682910394510

Πηγή : http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2879


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου