Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Διάταγμα Μπερλουσκόνι κατά βιαστών και...μεταναστών.


Αυστηρότερη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα και τη μετανάστευση, με νομοσχέδιο που κατέθεσε κατεπειγόντως η Κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο βιασμός ανηλίκων θα επισύρει πλέον ποινή ισοβίων, με την ίδια ποινή θα τιμωρούνται και οι επιθέσεις όπου το θύμα χάνει τη ζωή του, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περιπολίες πολιτών.

Ετοιμοπόλεμα δηλώνουν δύο στρατόπεδα στην Ιταλία. Από τη μία ένα εκατομμύριο Ρουμάνοι μετανάστες και από την άλλη πολίτες που δηλώνουν εθελοντές σε περιπολίες κατά της εγκληματικότητας. Κάθε κρούσμα βιασμού τα τελευταία δύο χρόνια κατέληξε σε συλλήψεις αλλοδαπών. Τελευταίοι στην λίστα δύο Ρουμάνοι που φέρεται να ασέλγησαν με θύμα 14χρονη Ιταλίδα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ρώμη. Με το 35% των εγκλημάτων να αποδίδονται σε μετανάστες , η παράνομη μετανάστευση στοχοποιείται παράλληλα με την εγκληματικότητα με ένα νομοσχέδιο που κατέθεσε κατεπειγόντως η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Σε ισόβια κάθειρξη μετατρέπονται οι ποινές για βιασμό, παιδεραστία, σεξοτουρισμό. Κι όσοι από τους δράστες αναγνωριστούν ως παράνομοι μετανάστες , θα απελαθούν αφού παραμείνουν όμως μέχρι και για μισό χρόνο σε κέντρα κράτησης βάσει του νέου διατάγματος. Από τις αρχές του μήνα η βαλκανική κοινότητα του ενός εκατομμυρίου στην Ιταλία, καταγγέλλει 120 απελάσεις αλλά και αιματηρές επιθέσεις κουκουλοφόρων με στόχο Ρουμάνους και τσιγγάνους.

Το ξέσπασμα βίας από βορειοαφρικανούς μετανάστες στο κέντρο υποδοχής της λαμπεντούσα ήταν προειδοποίηση σύμφωνα με την ιταλική αντιπολίτευση και τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Έντονες είναι όμως οι αντιδράσεις και για την σύσταση εθελοντικών ομάδων πολιτών που θα ανιχνεύουν βιαστές και σύμφωνα με το διάταγμα Μπερλουσκόνι θα καλούν την άμεση δράση μέσω της αστυνομικής ραδιοσυχνότητας.

ΠΗΓΗ: http://news.ert.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΒΡΑΙΩΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ !!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή