Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίζουν το χαβά τους οι Τούρκοι-Νέες προκλήσεις!

Συγκεκριμένα, τρία αεροσκάφη Φάντομ πέρασαν πάνω από το Φαρμακονήσι στις 15.14 σε ύψος 350 μέτρων.

Τα τουρκικά Φάντομ, που συνοδεύονταν απο τέσσερα F16, αναχαιτίστηκαν ένα λεπτό μετά από ελληνικά μαχητικά.

Πριν το μεσημέρι, άλλα οκτώ τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθήνας χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσης και προχώρησαν σε σωρεία παραβιάσεων (17) του εθνικού εναέριου χώρου, κυρίως στα βόρεια Δωδεκάνησα, περνώντας τις περισσότερες φορές ένα μίλι από τις ακτές των ελληνικών νησιών.

Σκληρή κόντρα για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών

Στο μεταξύ, η Άγκυρα επανέφερε με οξεία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της την αξίωσή της να αποζημιωθεί για τη συντριβή αεροσκάφους της F-16 τον Μάιο του 2006 στην περιοχή της Καρπάθου, όπου είχε χάσει την ζωή του ο Έλληνας πιλότος Κ. Ηλιάκης.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι...η ευθύνη για τη σύγκρουση ήταν της Ελλάδας και εκφράζει απορία και λύπη για την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, με την οποία καταδικάστηκε ερήμην ο Τούρκος πιλότος ως υπαίτιος της σύγκρουσης. Με την ίδια ανακοίνωση, η Άγκυρα αναφέρεται επικριτικά στην ελληνική δικαιοσύνη.

Στις 26 Ιανουαρίου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε τον Τούρκο πιλότο Χαλί Ιμπραχίμ ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με το σκεπτικό ότι δεν τήρησε τους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, και τον καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, επανέλαβε τις θέσεις της Αγκυρας περί ελληνικής ευθύνης στο δυστύχημα της 23ης Μαΐου 2006 και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση στερείται βάσης και νομικής αξίας. Επίσης δείχνει ότι ο νόμος μπορεί να χειραγωγηθεί κατά το δοκούν και η αρχή της δίκαιης δίκης μπορεί να παραβιαστεί με μονομερείς αξιώσεις».

Στην ανακοίνωση, απάντησε με αυστηρή γλώσσα ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Η γνωστή αυθαίρετη τουρκική πολιτική, όσον αφορά στα της περιοχής πληροφόρησης πτήσεων Αθηνών (FIR) είναι εκείνη που με τις σχεδόν καθημερινές πράξεις αμφισβήτησης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, ευθύνεται για συμβάντα όπως εκείνα, που τον Μάιο του 2006 κατέληξαν στον τραγικό θάνατο του Ελληνα πιλότου Ηλιάκη. Η επανάληψη ανακριβών και αστήρικτων ισχυρισμών από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το τραγικό συμβάν δεν αλλάζει τα πραγματικά περιστατικά ούτε αναιρεί τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς.

Οι εμπεριστατωμένες θέσεις της χώρας μας για τις ευθύνες για τη σύγκρουση των δυο στρατιωτικών αεροσκαφών είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, στους Συμμάχους και στους εταίρους μας.

Κατά τα λοιπά, οι αναφορές στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό, όταν καθ'οιονδήποτε τρόπο αναφέρεται στη λειτουργία της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα».

Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ:Συγχαρητηρια Κωστακη,Ντορουλα,Μειμαρακη και λοιπε θιασε!Η πολιτικη "προσεγγισης" των γειτονων εξακολουθει να...αποδιδει καρπους!Μπραβο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου