Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε Τούρκος έφηβος που πέταξε πέτρες κατά αστυνομικών-ΑΚΟΥΣ ΑΛΕΚΟ;;;

Ένας 15χρονος καταδικάσθηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση τριών ετών, επειδή πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς, στη διάρκεια διαδήλωσης που έγινε το Νοέμβριο υπέρ του φυλακισμένου Κούρδου αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο έφηβος, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε μόνον ως Γ.Γκ., είχε συμμετάσχει σε διαδήλωση υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στα Αδανα της νότιας Τουρκίας και ότι οι κάμερες της αστυνομίας τον μαγνητοσκόπησαν να πετάει πέτρες.

Ο νέος διέψευσε τις κατηγορίες λέγοντας στο δικαστήριο των Αδάνων ότι πήγαινε στο σπίτι του θείου του, όταν είδε τη διαδήλωση και έσπευσε να απομακρυνθεί, όταν η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους με λαστιχένιες σφαίρες.

Περίπου 20 νέοι κάτω των 18 ετών φυλακίσθηκαν με ποινές από τρία ως 10 χρόνια μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπέρ του PKK τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στα Αδανα και το Γκαζιαντέπ.

Οι διαδηλώσεις έγιναν, αφού διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι ο Οτσαλάν υφίσταται κακομεταχειρίσεις στο νησί-φυλακή Ιμραλί, όπου είναι ο μοναδικός έγκλειστος.

πηγη:in.gr

Αυτα ας τα βλεπουν τα δικα μας καλομαθημενα "παιδια",που υπο την ανοχη κρατους,αστυνομιας και κομματων αλωνιζουν...και ζητανε και τα ρεστα κι απο πανω!Και μην τολμησει κανεις απο τους θολοκουλτουριαρηδες να πει οτι "η Τουρκια ειναι τριτοκοσμικη χωρα" για δικαιολογια,γιατι και σε αλλες,ανεπτυγμενες χωρες,ετσι και χειροτερα αντιμετωπιζει η αστυνομια τους ταραξιες!Οχι σαν εδω που τους αφηνουν να καψουν την Αθηνα και τους απασχολει μοναχα το...Μαξιμου!Καλα,για λαστιχενιες σφαιρες και αλλα τετοια...βαρβαρα μεσα "καταστολης" δεν συζηταμε καν!

Εμπρος λοιπον...περιμενουμε απο τον Αλεκο και την κομπανια του να ζητησει...αφοπλισμο της τουρκικης αστυνομιας και απο τα "εξεγερμενα νιατα" των βορειων προαστειων μας να πανε να διαδηλωσουν στην Αγκυρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου