Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Έβαλαν τους Τούρκους Τραπεζίτες στο κέντρο της Αθήνας και στην Κομοτηνή!!!

Η πιο ιστορική τράπεζα της Τουρκίας Ζiraat bankası (Aγροτική Τράπεζα) ανοίγει υποκατάστημα της στην Κομοτηνή. Το υποκατάστημα θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και ήδη ηγετικά πρόσωπα της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν μεγάλες εκδηλώσεις για την παρουσίαση τουρκικής τράπεζας στην περιοχή. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και ο υπουργός επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέμ.

Σήμερα στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κεντρικού καταστήματος της Ziraat Bankası στην πλατεία Συντάγματος, όπου συμμετείχε...και εδώ ο Τούρκος υπουργός.

Η τουρκική κυβέρνηση αλλά και η τράπεζα δεν είχαν στόχο την παρουσία της τουρκικής τράπεζας στην Αθήνα. Πραγματικός τους στόχος ήταν η παρουσία στην Κομοτηνή για να μπορεί να υπάρχει στενή οικονομική σχέση με την Μουσουλμανική μειονότητα αλλά και να εξυπηρετεί το τουρκικό προξενείο που παίζει «περίεργο» ρόλο στην περιοχή.

Η Τράπεζα της Ελλάδος όμως είχε τονίσει ότι κάθε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, πρέπει να έχει την έδρα της στην Αθήνα, όπως και έγινε.

To Yπουργείο Μακεδονίας - Θράκης επέστρεψε την πρόσκληση, που δέχθηκε από την τουρκική τράπεζα και την χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτη» και «προσβλητική» καθώς η πρόσκληση για τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στην Κομοτηνή δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, παρά μόνον στην τουρκική και στην αγγλική. Χαρακτηριστικά η πρόκληση για την πόλη της Κομοτηνής, γράφει «Γκιουμούλτζινε» δηλαδή όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι, κάτι που απέρριψε άμεσα το Υπουργείο.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της εφημερίδας Ζαμάν:

«Πρώτη φορά από το 1923 όπου οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης μετά τη συνθήκη της Λωζάνης παρέμειναν ως μειονότητα στην Ελλάδα , θα ανοίξει υποκατάστημα τουρκικής τράπεζας στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Θράκη υπήρχαν υποκαταστήματα της τράπεζας Ziraat και της Οsmanlı Bank».

πηγή

Εδω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα:θελουν οι γειτονες να κανουν αισθητη την παρουσια τους,εστω οικονομικα,ειδικα στη Θρακη,που επιβουλευονται διαρκως!Οταν οι τουρκικες εφημεριδες μιλανε ξεκαθαρα για "τουρκους" και οχι μουσουλμανους,γινεται κατανοητη η προσπαθεια τους να παρουσιασουν την...αγωνια του πληθυσμου εκει για ενωση (!) με τη "μαμα Τουρκια"!

Η δε παρουσια του Τουρκου υπουργου και αλλων επισημων,υποδηλωνουν τη βαρυτητα που εχουν δωσει σε ολη αυτη την εξαπλωση,σε αντιθεση μ'εμας που ασχολουμαστε με ο,τι ηλιθιοτητα μας πλασαρουν τα αποχαυνωτικα Μμε και φυσικα,ξεχνωντας ολωσδιολου τους Θρακιωτες αδερφους μας!

Στα μονα θετικα,η αρνηση του Υπουργειου Μακεδονιας-Θρακης να συμμετασχει σε ολη αυτη τη φιεστα-προσβολη του Ελληνισμου της περιοχης.Ακομα κι αυτο το μικρο "ΟΧΙ",ειναι εξαιρετικα δυσευρετο στην εποχη μας,ειδικα απο πολιτικους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου