Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Χριστόφια – Ταλάτ.


Στα κριτήρια για τη διευθέτηση του περιουσιακού
επικεντρώθηκαν για μία ακόμη φορά οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χριστόφιας απέφυγε να κάνει δηλώσεις ενώ, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουν Ζεριχούν, σε ερώτηση αν συνεχίζεται η συζήτηση επί των κριτηρίων και όχι επί της ουσίας του περιουσιακού, είπε ότι οι δύο ηγέτες άρχισαν ανταλλαγή απόψεων πάνω στις αρχές που θα διέπουν τη συζήτηση και κατά τις δύο τελευταίες τους συναντήσεις συζητούν για τα κριτήρια, που θα καθορίζουν τις παραμέτρους υπό τις οποίες θα συνεχιστεί η συζήτηση.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η συζήτηση να γίνει μεταξύ των συμβούλων των δύο ηγετών, Γιώργου Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί, ενώ είπε ότι η συζήτηση επί του περιουσιακού θα συνεχιστεί στην επόμενη συνάντηση των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου και θα είναι η τελευταία για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά από τη συνάντηση της 5ης Μαρτίου, οι κ.κ. Χριστόφιας και Ταλάτ θα αρχίσουν τη συζήτηση θεμάτων, που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου